nieuws

Oener Toneel Verenging kijkt terug op 6 succesvolle uitvoeringen!

Het was weer 6 avonden ouderwets gezellig bij Restaurant Dorpszicht in Oene. De jubilerende Oener Toneel vereniging voerde daar de afgelopen weken het blijspel “PAS OP SCHRIKDROAD!” op. Een blijspel geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Ben ten Velde. De Oener Toneel Vereniging bestaat inmiddels alweer 70 jaar! Om dat te vieren, kregen alle bezoekers een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst! Er waren enkele wijzigingen in de spelersgroep. Dit jaar speelde Ellen van der Maten voor het eerst mee, en kon Erwin Scholten door omstandigheden niet meedoen, zijn vervanger was Andros Vijge. De Grime werd verzorgt door Dirry Bloem, de techniek was in handen van Gerrit Vlaskamp en de Souffluer was Manon Glogosa. Anneke Buitenkamp verzorgde onder andere de verloting en de programmaboekjes. De vele sponsors zijn ook van onmisbare waarde. Hieronder een korte foto impressie van het toneelstuk “Pas op Schrikdroad” uitgevoerd door OTV uit Oene in de ‘Oener Schouwburg’ op 22 en 23 februari en op 1, 2, 8 en 9 maart 2024.

Tijdens de introductie door Ike ter Weele (Lien de postbode) en Rita van Tongeren (Stientje het buurmeisje) werden de lachspieren al getraind.

Wethouder Sjoerd Post (Ruben Kers) en aannemer Tinus Eising (Andros Vijge) zijn vol van de plannen om een goudmijn te maken van de thermale waterbron die onder het beschermd natuurgebied ligt.

Jans (Harrold Vijge) , de zoon van boer Berend Prins, wordt door Stientje dagelijks gewekt door aan zijn grote teen te draaien. Stientje is dol op Jans maar Jans wil niets van haar weten.

Van Postbode Lien mag Stientje de catalogus met prachtexemplaren van kerels wel een paar dagen ‘lenen’ voor dat ze hem op het juiste adres bezorgd. Ook is Lien op de hoogte van alles. en haast ze zich naar de plaatselijke ‘Spar’ als ze weer wat nieuws te vertellen heeft.

Oma (Reintje Vijge) wordt door Jans en Stientje geholpen naar haar stoel. Ze hoort niet zo best meer, wat voor komische situaties zorgt.

De wethouder Sjoerd Post weet Boer Berend Prins (Gerrit Huiskamp) te overtuigen dat hij er ook beter van wordt als er een thermaal bad en kuurcentrum komt op zijn grond. Bad Kloetenbarg, dat klinkt hartstikke goed!

Postbode Lien heeft zo haar eigen manieren om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

De fanatieke Milieuactiviste Mieke Mooibroek (Driesje Vos) dreigt de plannen te dwarsbomen van aannemer Tinus en de wethouder.

Ina Vos de geologe (Ellen van der Maten) is ingehuurd om te onderzoeken of er echt een thermale bron ligt in het beschermd natuurgebied.

Stientje denkt dat Jans , de zoon van boer Berend met haar meegaat naar het natuurgebied paddenstoelen zoeken, en
legt enthousiast aan Lien de postbode uit wat ze van plan is met Jans te doen. Eerst bie de beide oren pakken en dan….

Jans krijgt extra eieren bij het ontbijt van Stientje maar als ze erachter komt dat Jans niet met haar, maar met Ina Vos de geologe naar het bos gaat pakt ze een ei en slaat het kapot op het hoofd van Jans.

Oma was de bril kwijt maar Stientje had m weer gevonden en helpt haar met opzetten van de bril

Stientje hoort dat Geologe Ina Vos naar t bos is met Jans en is ontroostbaar

Berend prins en Sjoerd Post tekenen het contract al voordat bekend is of er echt een thermale bron aanwezig is

De wethouder verteld Mieke Mooibroek dat ze ook kan profiteren van de plannen voor ‘Bad Kloetenbarg’ .

Ina Vos en boer prins

Ina probeert Stientje uit te leggen dat ze eruit ziet als een verschrompelde appel.

De wethouder denkt een goede deal gesloten te hebben met Mieke Mooibroek

Stientje is door Ina verandert in een mooie glimmende appel en Jans hapt nu wel meteen

Stientje heeft eindelijk waar ze al jaren naar verlangt, Jans!

Helaas voor de wethouder en Tinus vallen al hun mooie plannen in het water als Ina ze verteld dat er helemaal geen thermale waterbron in het beschermd natuurgebied ligt.

Einde

de techniek was in handen van Gerrit Vlaskamp en de Souffluer was Manon Glogosa.