radio794

Radio 794 – 6 April 2019 in Speuldeuze & Praotstoel794

In deze Speuldeuze zal Erik Daems de streektaalmuzieklijsten van Limburg en Brabant doorzoeken.

Dit is het weekend van “Kom in de Kas”, waarvoor veel tuinders U uitnodigen te komen kijken naar de mooie zaken die zij telen. Naast de regio rond IJsselmuiden is er ook een aantal in Heerde die de kas open hebben voor bezoek. Daarom is Linda Seinstra eerst in de kas van Wim en Korrie Doorn aan de Kerkdijk in Heerde. Daar zal Linda uitleg krijgen over Komkommers, Tomaten en Paprika’s die zij kweken.

Daarna hoort u een opname die Cor Rorije in de studio maakt op 2 april met Liselot Gerdes en Femke Zweekhorst van de RSG. Zij gaan op 9 April naar Roemenië waar ze bijna een maand stage gaan lopen bij de Stichting Roemeense Kinderhulp. Zij gaan helpen met de Engelse lessen en willen graag extra dingen doen voor de kinderen aldaar. Zij vragen daarvoor donaties om zaken te kunnen kopen voor de kinderen en hun ouders zodat het leven daar iets gemakkelijker wordt.

Dick van Altena zal ons telefonisch bijpraten over zijn optreden op 12 April in de Heerd in Heerde. Hij zal ons dan uitleggen hoe zijn programma er die avond uitziet. Een mooie kombinatie van verhalen uit de tijd van de Major Dundee band en zijn liefde voor het Neder-Betuws en de Betuwe, die hij in zijn taal prachtig kan verwoorden.

Om 11:20u is Linda in de kas van de Familie van der Velde aan de Borchgraverweg om te kijken naar alle bloemen en planten die daar gekweekt worden. Daaronder is ook de verzameling Fuchsia’s van Kees Spek die weer verder gekweekt worden.

De EvenementenAgenda is om 11:00u aan de beurt.  Hetty Kolkman zal vanuut de studio in Heerde U vertellen wat er nog meer in het weekend te doen is en de week daarna.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794