nieuwsveluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – Agenda week 33 en 34

Wegens groot succes extra Wild films in filmhuis Veluvine

Vanwege de grote vraag naar kaarten heeft Veluvine extra Wild films toegevoegd aan de kalender. De volgende films worden nog vertoond:

  • Donderdag 16 augustus 19.30 uur laatste kaarten
  • Vrijdag 17 augustus 14.30 uur – matinee
  • Vrijdag 17 augustus 19.30 uur – uitverkocht
  • Zaterdag 18 augustus 19.30 uur – uitverkocht
  • Dinsdag 21 augustus 19.30 uur
  • Woensdag 22 augustus 14.30 uur – matinee

In Wild volgen we gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.

André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

Kaarten kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa van Veluvine (geopend op werkdagen tussen 9 en 17 uur) en 24/7 online via www.veluvinenunspeet.nl

Agenda NJO Muziekzomer in Veluvine

Donderdag 16 augustus 20.15 uur

Een Kersentuin – Eclectisch revue-requiem

Nooit werd het menselijke onvermogen om met vergankelijkheid om te gaan beter beschreven dan in Tsjechovs klassieker De Kersentuin. In een vrije en rauwe bewerking van het stuk neemt regisseur Mart van Berckel u mee naar 30 jaar verder in de tijd, wanneer de bejaarde Ljubov Ranevskaja (een rol van de gevierde actrice Juul Vrijdag, bekend van theater en televisie) terugkijkt op haar leven. Niet alleen heeft ze al haar materiële zaken verloren, ook op haar herinneringen verliest ze langzaam grip. Ze staat op het punt om nu ook haar leven te verliezen. Jonge musici, zangers en acteurs brengen haar mooiste én pijnlijkste herinneringen op toneel: hoe ze haar zoon verloor, naar Parijs vertrok, haar kersentuin moest verkopen – maar ook de tuinfeesten met te veel wodka, de slaapliedjes van haar moeder en het recept voor kersenjam.
In een eclectische muziektheatervoorstelling wordt de sterfscène van Ljubov Ranevskaja uitgesponnen tot een revuerequiem, waarin de hoogte- en dieptepunten uit haar leven in een spektakelshow aan haar voorbij flitsen. Een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond over vergankelijkheid, melancholie en onthechting.

Voorafgaand aan de voorstelling zal een korte inleiding worden gegeven op het programma. Deze inleiding begint om 19:50 uur en is gratis toegankelijk.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Veluvine (op werkdagen geopend van 9 tot 17 uur) en 24/7 via www.veluvinenunspeet.nl. Kaarten kosten € 12,50. .Jongeren t/m 30 jaar betalen € 7,50.

 De voorstellingen van de NJO Muziekzomer worden in Veluvine aangeboden met een gereduceerd tarief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zaterdag 18 augustus 20.15 uur

Ensemble Mescolare – Mescolare goes hybrid

Blaasensemble Mescolare zoekt voortdurend naar een nieuw geluid en innoveert door jazz en klassieke invloeden te combineren. Door te spelen met de mogelijkheden die trombones en saxofoons te bieden hebben verrassen ze het publiek keer op keer met een verfrissende blik op bestaand repertoire. Deze Muziekzomer zet het ensemble een nieuwe stap: zij nodigen een jazztrio uit om mee te spelen en groeien zo van kwartet naar septet.
Daarnaast vragen ze verschillende componisten om nieuwe stukken te schrijven. De werken van Jan-Peter de Graaff, Wietse Voermans en Kaori Neus beleven hun wereldpremière tijdens de Muziekzomer! Met het uitgebreide ensemble hebben de componisten een breed scala aan muzikale mogelijkheden tot hun beschikking. Mescolare zal deze zomer laten horen dat verschillende muzikale werelden heel goed samen te brengen zijn in één hybride programma. Laat u wegblazen door een muzikaal feestje!

Let op: voorafgaand aan de voorstelling zal een korte inleiding worden gegeven op het programma. Deze inleiding begint om 19:50 uur en is gratis toegankelijk.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Veluvine (op werkdagen geopend van 9 tot 17 uur) en 24/7 via www.veluvinenunspeet.nl. Kaarten kosten € 10,00. .Jongeren t/m 30 jaar betalen € 7,50.

De voorstellingen van de NJO Muziekzomer worden in Veluvine aangeboden met een gereduceerd tarief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.

DianaBeekveld
DianaBeekveld