25 april 2020 In de Speuldeuze & Praotstoel794

Cor Rorije geet tussn 9 en 10 uur deur de Limburgse en Brabantse treektaalmuziek um zien favorieten te gaon uutzuuken.

Om 10 uur gaat Gert Roelofs achter de knoppen zitten in de studio waar hij het geluid in de gaten gaat houden voor de Praotstoel .

We beginnen deze uitzending met een gesprek met de voorzitter, Leo Eland, van de Kruimelschaar in Epe. Zij beheren Hospice Casa Vera die 7 april in stilte in gebruik genomen is. We hopen een blijde voorzitter aan te treffen.

Om 10:35 praten we via de telefoon met mevrouw Rian Haarhuis de Kasteelmanager van de Cannenburgh in Vaassen om ons bij te praten over de actie van Gelders Landschap en Kastelen. Zij gaan aan de slag om de kastelen en landgoederen beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Maar past een traplift in het trappenhuis tussen kelder en eetkamer?

We praten ook via de telefoon met Frans Schumacher een van de redacteuren van Ampt-Epe, het kwartaalblad van de Cultuurhistorische vereniging in Epe. De vereniging heeft naast een Glossy die gemaakt is in samenwerking met de Commissie 75 jaar vrijheid, ook voor april een speciale uitgave gemaakt over de 2e Wereldoorlog ’40-’45.

Daarna beginnen we om 11:25u met 4hetLeven maar dan anders. We praten dan met Anne-Lite Meershoek, zij is de lokale coördinator van VierhetLeven op de Noord Veluwe. Door het Corona-virus gaan voorstellingen en optredens niet door. Dus kunnen ouderen ook niet naar het theater of museum met een begeleider. De contacten worden nu anders gebruikt om de eenzaamheid te verdrijven. Hoe dat werk hoort u van Anne-Lite.

Om 11:40u brengen Linda Seinstra en Cor Rorije U op de hoogte van alle uitvoeringen en evenementen die in het weekend en volgende week gebeuren of afgelast zijn. Ook informeren wij U over de alternatieve organisatie van de kerkdiensten. En wellicht ook weer een speciale informatie die op het laatste moment binnen komt.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794