6 Meert in de Speuldeuze en Praotstoel794

Veur Erik Daems is in disse Speuldeuze de ruumte veur de streektaalmeziek van Limburg.

Wie bint beniejd of ze ‘t daor ok al weer dooi hebt. Daornao gaot Tony van Dommelen en Erik de techniek beméénsn veur de Praotstoel en geet Linda Seinstra de stoel in de presentatie wârm holln. Ja luu, uule ziet ‘t goed. Wie blieft disse maond in ‘t Nedersaksisch praotn en schrieven want de Meertmaond is de Dialektmaond.

Daorumme is Cor Rorije disse uutzending onderweg met de Veurzitter van de Schiefwedstried-commissie, Ton  v.d.Vosse, en de veurzitter van de Jury, Dick van  der Veen, die ondertussn wat verteld aover de Schriefwedstried 2021. Deur de Corona-crisis kunt de Wârkgroep Heerde/Waopmvelde en de Dialectclub gemeente Epe niet bie mekaere kommen. Dus geet det trio met de TV-jonges opstap um de winnaers te filleseteern en van de winnde verhaaln te laotn heurn. Det geet Live op Radio794 tussn 10 en 12 uur en op TV komp de opnaamn wat laeter op de dag op de Beeldkanalen van RTV794.

De Agenda en de berichtn komp aoveral tussndeur in de 2 uurties van de Praotstoel. “t Is veur oons ‘n mooie uutdaging maer wel met de klokke in de nekke, um aoveral tiedeg te wéén.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Epe/Emst/Vaassen).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794