6 november Lezing met Itamar Marcus in Vaassen over “De huidige ontwikkelingen in het Midden-Oosten”

Lezing met Itamar Marcus in Vaassen over

“De huidige ontwikkelingen in het Midden-Oosten”

Voedt de PA een generatie terroristen op?

 Op dinsdag 6 november is er in Vaassen een lezing met Itamar Marcus, werkzaam voor de Palestinian Media Watch. Marcus is op uitnodiging van Christenen voor Israël in Nederland en spreekt over: De huidige ontwikkelingen in het Midden-Oosten. De bijeenkomst vindt plaats in De Rank, Torenstraat 15 in Vaassen. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Tevens is er een verkoop van producten uit Israël

De huidige ontwikkelingen in het Midden Oosten

Voedt de PA een generatie terroristen op? En de volgende vraag is dan of er in het Midden-Oosten vrede mogelijk is tussen Israël en de Palestijnen of is het een hopeloze zaak? Je zou bijna de moed verliezen als je de roerige geschiedenis van Israël erop naleest. Talloze regeringsleiders hebben pogingen gedaan om vrede te brengen in het Midden-Oosten. Tot nu toe is geen enkele poging succesvol geweest. Waar ligt dat aan? Wat zijn de dingen die u niet hoort in de reguliere media? Wat is de rol van de Palestijnse Autoriteit en van de Verenigde Naties in het conflict tussen Israël en de Palestijnen?

Itamar Marcus is directeur van de Palestinian Media Watch (PMW). Zijn organisatie monitort de Palestijnse autoriteit en media op haatonderwijs, antisemitisme en aanzetten tot geweld. Recentelijk zette PMW de financiering op de agenda, van de Palestijnse Autoriteit aan terroristen die Joden vermoorden in aanslagen. Deze perverse prikkel van de ‘bonus op terrorisme’ moet verdwijnen, vindt Itamar.

Marcus werd benoemd door de Israëlische overheid om Israël te vertegenwoordigen in de onderhandelingen met de Palestijnse autoriteit over hun provocaties. De Palestinian Media Watch, opgericht in 1996, is een Israëlisch onderzoeksinstituut dat de Palestijnse samenleving bestudeert vanuit verschillende perspectieven, door de media en schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit (PA) te monitoren en te analyseren. De belangrijkste focus van PMW ligt op de boodschappen die de Palestijnse leiders, zowel van de Palestijnse Autoriteit, Fatah en Hamas, doorgeven aan hun bevolking door de grote diversiteit aan instituties, en infrastructuren onder hun bestuur.