nieuws

Aanmelding voor optocht der Rossumdaerpers van 2023 geopend

Hoewel de te volgen route pas op een later tijdstip bekend kan worden gemaakt vanwege wegwerkzaamheden aan de Krugerstraat, kunnen mensen die willen meedoen aan de carnavalsoptocht door Vaassen zich hiervoor nu al aanmelden. Dat is mogelijk via de officiële Internetsite van De Rossumdaerpers. Dat is vooral van belang voor de deelnemers die graag Prins Gertjan I en Prinses Eline I op bezoek willen hebben tijdens het opbouwen.

Wie wil deelnemen aan de optocht kan zich daarvoor inschrijven op deze site. Mensen die dat doen, krijgen de keuze om wel of geen bezoek te ontvangen. Sommigen willen hun creatie voor iedereen geheim houden, maar anderen kunnen laten weten dat zij een bezoek van de Prins en Prinses op prijs stellen. Net als hun voorgangers zijn ook Gertjan en Eline enthousiast om een indruk te krijgen van de creaties waarmee iedereen de weg op wil gaan. Bouwers die vaak al weken en maanden bezig zijn, blijken het immers prachtig te vinden om alles zelf te kunnen uitleggen aan de voorgangers van het feest.

Natuurlijk moet iedereen zich op de dag zelf vervoegen in De Rossumburcht om de laatste formaliteiten te regelen, maar op 18 februari kunnen mensen zich ook spontaan aanmelden. Het opstellen in de Jan Mulderstraat is vanaf 11.00 uur, waarna medewerkers vanaf half twaalf klaar zitten om de inschrijvingen af te handelen.

Hoewel het zich buiten het blikveld van het grote publiek afspeelt, vinden De Rossumdaerpers de zondag- en dinsdagochtend van carnaval zeer belangrijk. Dan staat immers het ziekenbezoek op het programma. Maar… Dat onderdeel van de festiviteiten kan alleen een succes worden met de hulp van het publiek. Vandaar dat de vereniging de mensen in Vaassen en omgeving om hulp vraagt. Op de zondagochtend van carnaval willen de carnavallisten een bezoek brengen aan de plaatsgenoten die dan in het ziekenhuis of verpleeghuis liggen, waarna het Prinsenpaar en De Raad van Elf op dinsdag mensen willen bezoeken die wegens ziekte of ander ongemak niet in staat zijn naar De Rossumburcht te komen.

De vereniging vraagt iedereen die mensen kent die een bezoek op prijs zouden stellen dat te melden bij één van de bestuursleden. Dit is nodig, omdat de wet op de privacy officiële instanties verbiedt dergelijke informatie door te spelen. De club laat zich hierdoor echter niet te neerslaan en blijft proberen om alle Rossumdaerpers te betrekken bij het evenement. Daarbij wil zij mensen die niet kunnen komen al helemaal in gedachten houden.