nieuws

SV Epe introduceert Green Boarding op het hoofdveld

Wethouder Visser: ‘Dit is een prachtige revolutionaire vorm van duurzame sponsoring’

EPE – De Eper voetbalvereniging SV Epe heeft sinds een paar weken nieuwe reclameborden op het hoofdveld geplaatst. Deze zogeheten Green Boarding biedt een drietal belangrijke extra´s ten opzichte van bestaande reclameborden, zo vertelt voorzitter Niels Witterholt enthousiast. “Zo kan het paneel als driehoek draaien tussen een reclame-uiting, een zonnepaneel en een luchtzuiveringszijde. We combineren duurzaamheid met uitingen van onze sponsors.”

De Green Boarding is een nieuwe variant van reclamebord. Deze boarding kent multifunctionele toepassingen, waaronder natuurlijk communicatie van sponsoruitingen, maar ook zonne-energie en luchtzuivering. Ook de sponsorcommissie van SV Epe is lovend over deze nieuwe manier van reclame maken, aldus Witterholt. “Onze lokale sponsors worden op deze manier afgewisseld met grote landelijke sponsoren zoals ING en de Sponsorloterij. Er zijn acht plekken gereserveerd voor regionale sponsoren en vier plekken zijn bestemd voor landelijke partijen.”

Softs
De firma Softs plaatst de Green Boardings bij sportclubs. Albert de Joode, commercieel directeur vertelt: “In 2021 plaatsen we bij minimaal 100 amateur voetbalclubs onze Green Boarding, 30 daarvan staan er inmiddels al.” SV Epe is in de regio een vooraanstaande voetbalclub, die verduurzaming hoog in het vaandel heeft en die vooruitstrevend nadenkt over de maatschappelijke positie van de vereniging in de samenleving, weet De Joode. “Daarom mocht deze mooie club niet ontbreken in ons landelijke netwerk. We kijken samen met SV Epe uit naar het moment waarop de velden weer opengaan voor spelers, sponsors en publiek.”

‘Win-win-win situatie’
Iets meer over het draaibare bord? Door middel van een draaisysteem kan het juiste paneel worden voorgezet. De Joode: “Je ziet dus communicatie tijdens de wedstrijden en op andere momenten is het zonne-energie deel zichtbaar. De luchtzuiveringszijde (NOx) werkt continu in de omgeving van de Green Boarding.” De SV Epe-voorzitter vult hem aan: “Het is voor SV Epe dus een win-win-win situatie.”
Naast deze panelen bestaat Green Boarding bij SV Epe uit een groot led-scherm waarop lokale adverteerders flexibel kunnen adverteren. De Joode: “Dat led-scherm is onderdeel van een netwerk van maar liefst 100 grote amateurvoetbalverenigingen in Nederland. SV Epe is daar één van.”

Inkomsten bijzondere reclameborden zorgen voor verduurzaming vereniging
Naast de unieke techniek is ook het achterliggende financiële model bijzonder. De advertentieopbrengsten van de Green Boarding worden namelijk direct ingezet om SV Epe te verduurzamen, aldus Witterholt. “Zo kunnen we met de opbrengsten bijvoorbeeld zonnepanelen en andere verduurzamingsmaatregelen (zoals isolatie van de gebouwen en ledverlichting op de velden) financieren. De ondernemers die op onze Green Boarding willen adverteren zorgen er dus mede voor dat SV Epe een nog duurzamere voetbalvereniging wordt dan we al zijn. Ben je als ondernemer geïnteresseerd in de kosten hiervan? Neem vooral contact met ons op!”
Ook de gemeente Epe is hier zeer over te spreken Erik Visser roemt deze bijzondere wijze van invulling geven aan verduurzaming. “Dit is een mooi sponsorinitiatief dat hand in gaat met het verduurzamen van de sportvereniging.”

Niels Witterholt, voorzitter van SV Epe is vastgelegd samen met wethouder Erik Visser (rechts).
“Greenboarding is revolutionaire vorm van sponsoring.” (Foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)