nieuws

Bescherm jezelf en anderen met een vaccinatie!

GGD Noord- en Oost-Gelderland start 16 september in 21 gemeenten met de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). CJG-Apeldoorn vaccineert de kinderen uit de gemeente Apeldoorn.

BMR/DTP, HPV
Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen een uitnodiging voor vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en tegen difterie, tetanus en polio (DTP).
Meisjes die dit jaar 13 worden, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie).
Het RIVM stuurt ongeveer twee weken voor de vaccinatiedatum een brief met barcode of oproepkaart. In de brief staan datum, tijd en plaats van inenting genoemd. Bij verhindering stuurt het RIVM na een jaar automatisch een tweede oproep.

Inhaal Meningokokken ACWY
Jongeren die in het voorjaar de meningokokken ACWY-vaccinatie hebben gemist, kunnen in september-oktober alsnog hun prik halen. Zij krijgen hiervoor een herinneringsuitnodiging.

Extra aanbod HPV-vaccinatie
Dit najaar is er eenmalig (landelijk) een inhaalmogelijkheid voor meisjes, geboren in 2002 en 2003, die nog niet tegen HPV gevaccineerd zijn. Een paar weken voor de geplande vaccinatiedatum krijgen zij van het RIVM hiervoor een uitnodiging. Deze meisjes moeten daarna nog twee keer terugkomen voor de tweede en derde HPV-vaccinatie. Pas na de derde vaccinatie zijn zij voldoende beschermd.

Data en locaties
De GGD vaccineert dit najaar van 16 september t/m 28 oktober. De data en locaties staan op de website van GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Informatie RVP
Kijk voor meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma op de website van het RIVM.