bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe -Lezingen Van Dis en Wieringa tijdens Boekenweek


Tijdens de Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, zijn er maar liefst twee lezingen van bekende Nederlandse auteurs in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Daarnaast krijgen bibliotheekbezoekers de mogelijkheid om hun heldin kenbaar te maken.

Van Dis in Elburg

Adriaan van Dis komt op woensdag 27 maart naar Elburg, waar hij in ’t Huiken geïnterviewd zal worden door Els Baauw over diverse thema’s, zoals zijn Indische roots, Zuid Afrika en natuurlijk het thema van de Boekenweek dit jaar: De moeder, de vrouw.  De lezing wordt omlijst door muziek van de combo van muziekschool de Spelerij onder leiding van Han Koek. De lezing wordt georganiseerd door Culturele Stichting Elburg, Elburger Boekhandel en de Bibliotheek Noord-Veluwe. De entree is € 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Elburger Boekhandel, via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl en aan de zaal indien nog voorradig.

Wieringa in Heerde

Tommy Wieringa komt op woensdag 27 maart naar Heerde, waar hij in de Heerd een lezing geeft over zijn boek de Heilige Rita. Paul Krüzen, de hoofdpersoon van dit boek,  woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische boerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De lezing wordt georganiseerd door de Heerd en de Bibliotheek Noord-Veluwe. De entree is € 17,50, waarbij bibliotheekleden € 2,50 korting krijgen op vertoon van de bibliotheekpas.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dorpshuisheerde.nl  – Theateragenda en aan de zaal indien nog voorradig.

Heldinnen Het thema van de 84ste Boekenweek is De moeder de vrouw. Bibliotheek Noord-Veluwe heeft dit thema gekoppeld aan de Internationale Vrouwendag die op 8 maart is gehouden. Het thema van deze dag was HELDINNEN; een mooie verbinding met het thema van de Boekenweek. Iedereen heeft wel een heldin: de buurvrouw, een zus, uw moeder, moeder Theresa of wellicht Kim Kardashian.
Iedere bezoeker aan de bibliotheek kan zijn/haar heldin een plek geven door haar naam op een speciale plek op te hangen. Van 23 maart tot 31 maart staat in de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe een zuil waarop iedereen zijn/haar heldin kenbaar kan maken. Dit kan anoniem, maar mag ook met naam; ook mag de reden waarom nou deze persoon zo bijzonder is. Maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat wij uw reactie anoniem gebruiken voor een kort persbericht.