nieuws

BOERENKOOLWANDELTOCHT “WIOS Epe”

Op zaterdag 21 januari a.s. organiseren wij voor de negentwintigste maal de Boerenkoolwandeltocht. Het succesvolle “recept” ongewijzigd gebleven. Eerst een stevige wandeling door de mooie natuur van Epe en daarna boerenkool met worst! Na 2 coronajaren (2021-2022) mogen we dit jaar weer organiseren.

We kunnen alle jaren terugkijken op een zeer goede deelname. In 2019 hadden we 947 deelnemers en in 2020 waren er 774 wandelaars. Deelname is in deze periode van het jaar altijd zeer afhandelijk van het weer en de berijdbaarheid van de wegen.

Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar (onder begeleiding). Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom!! Honden toegestaan, mits aangelijnd. Men hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging en/of bond om deel te nemen.

De start is bij het verenigingsgebouw van de organiserende vereniging, Lohuizerweg 18, 8162 EX te Epe, gelegen in de nabijheid van het centrum in Epe en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer van RRReis lijn 304 vanuit Zwolle of Apeldoorn. Uitstappen bij halte centrum Epe en daarna is het circa 5 minuten lopen.

De startplaats ligt circa 10 minuten lopen van de Eper Gemeentebossen. De routes zijn dus ook in zijn geheel uitgezet in deze mooie bossen. Deze gemeentebossen hebben vele unieke (toeristische) plekjes. Men kan kiezen uit de afstanden 5, 10 of 15 km. Voor de 10 en 15 km is er de mogelijkheid halverwege, bij Restaurant de Ossenstal een korte pauze in te lassen, iets te nuttigen en gebruik te maken van de toiletten. De route van de 10 km gaat dus door de gemeentebossen naar de Ossenstal. De 15 km maakt hier een lus naar “de Haelberg”.

De wandeltocht wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per persoon. Leden van erkende wandelsportorganisaties hebben € 1,00 reductie op vertoon van ledenpas.

Voordelig wandelen met de gezinskaart

De gezinskaart geeft een flinke korting op het inschrijfgeld voor gezinnen. De vereiste is wel dat een gezin bestaat uit minimaal 4 personen, waaronder 1 kind en 1 volwassen en maximaal 7 personen. Zij betalen slecht € 10,00 per gezin, exclusief eventuele herinneringen en de boerenkool. Bij meer dan 7 personen koopt men twee gezinskaarten of een los inschrijfkaartje. Voor leden is dit bedrag zelfs € 7,50. Een extra stimulans om met uw gezin (oma/opa, kinderen en kleinkinderen) te komen wandelen in de mooie omgeving van Epe en daarna gezellig samen aan de boerenkool met worst.

Wil men na afloop een herinneringsmedaille ontvangen, dan betaald men € 1,50 extra. Wandelaars welke na de wandeling een bord boerenkool met worst willen nuttigen, kunnen dit bij de inschrijving melden en betalen hiervoor € 3,00 per maaltijd !!

Er zijn 500 maaltijden beschikbaar, daarna zolang de voorraad strekt.

Starttijden

De starttijden zijn voor de 5 en 10 km vanaf 9.30 tot 11.30 uur. De 15 km kan starten vanaf 9.30 tot 11.00 uur. Het inschrijfbureau is een half uur voor start geopend en sluit om 16.00 uur, het tijdstip dat alle wandelaars binnen horen te zijn.

Voor meer informatie over te tocht kan men terecht bij het secretariaat van de vereniging: Allendelaan 84, 8161 DC Epe, tel. (0578) 613765 of bkt@wios-epe.nl.

Vanaf 2 januari kunt u ook inschrijven via de website www.wios-epe.nl

(is niet verplicht, maar geeft wel voordelen). Uw inschrijfkaart ligt dan gereed bij de inschrijftafel en u bent verzekerd van één van de 500 maaltijden boerenkool met worst.