veluvine Nunspeet

Comédienne Christel de Laat in Veluvine

Een avond boordevol dolkomische verhalen en liedjes en natuurlijk heel veel Brabantse humor. Op donderdagavond 17 februari staat de goedlachse Christel de Laat op de planken in Veluvine met haar nieuwe voorstelling Hoe dan?!

In Hoe dan?!, alweer haar derde voorstelling, is De Laat opnieuw ouderwets op dreef. Moeiteloos pakt ze de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert als vanouds in weergaloos hilarische verhalen.

De lieveling van het Brabantse theaterpubliek vindt het belangrijk om alles uit de kast te trekken om van elk optreden een succes te maken en samen met het publiek te genieten. De verbinding met het publiek zoeken en vinden is voor De Laat het allerbelangrijkste. Of zoals ze zelf zegt: “maximale inspanning van mijzelf, maximale ontspanning voor het publiek.”

Zonder enige schaamte gooit ze haar frustraties op tafel. Over de gekmakende bureaucratie, de ellende van bevolkingsonderzoeken, irritante kinderen en niet te vergeten haar eigen fysieke ongemakken. Want De Laat spaart niemand, ook zichzelf niet! Dat ze zich nergens voor schaamt, is merkbaar tijdens al haar shows. Imperfectie is dan ook iets waar ze geen enkele moeite mee heeft. Toch is het hoofdzakelijk de gulle lach die klinkt als De Laat op de planken staat en vertelt over participatiekinderen en designervagina’s. Daarnaast schetst ze laagdrempelige, herkenbare situaties. Geen zware boodschap maar even de wereld om je heen anderhalf uur kunnen vergeten, dat is haar doel.

Het theaterpubliek maakte in 2014 voor het eerst kennis met de vriendelijke Brabantse. Samen met Karin Bruers trok ze met de Warme Winter Show langs tientallen theaters in haar provincie. Begin 2017 debuteert De Laat met haar soloprogramma Christel de Laat. Deze show gaat over de eerste dertig jaar van haar leven. Vanaf 2018 weet ze het publiek opnieuw te boeien met haar voorstelling Zijn daar nog vragen over?, over de levensfase tussen haar drieëndertigste en vijfenvijftigste. De Brabantse comédienne uit Schijndel heeft zich de kunst van de humor zelf aangeleerd en blijkt een enorm succes op Brabantse feesten. Haar typetje Nel is een fenomeen in de hele provincie. Hiermee verwierf ze zelfs haar eigen succesvolle programma op Omroep Brabant: ‘Da’s Nel’.

Buiten het theater om is De Laat ook regelmatig te zien op de televisie. Zo speelde ze onder meer in Ook dat nog, De Jopie Parlevlietshow en Toren C waar ze vaak bij de koffieautomaat haar mannetje staat. Daarnaast kan het grote publiek haar kennen van haar gastrolletjes in de Nederlandse films New kids Nitro, Wiplala, en Kankerlijers. 

De voorstelling Christel de Laat – Hoe dan?! vindt plaats op donderdag 17 februari om 20:00 uur in Veluvine. Kaarten  zijn te koop voor € 21,50 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa. In lijn met de landelijke richtlijnen wordt bij entree om een coronatoegangsbewijs (QR code) gevraagd en worden alle voorstellingen op 1,5 meter georganiseerd.

Foto: Rijk in Beeld