kulturhus Epe

Cultureel Café met Zang & Vriendschap op 17 maart in Kulturhus EGW

EPE – De laatste editie van het maandelijkse Cultureel Café in seizoen 2023-2024 draait om zang en om vriendschap. Diverse onderdelen van die korengroep Zang & Vriendschap uit Emst gaan zondag 17 maart vanaf 15.00 uur optreden in Kulturhus EGW. Een extra reden om te komen? Aartje Scholten en Ineke Draaijer, twee dames die de organisatie van het maandelijkse Cultureel Café al jaren op zich hebben genomen, gaan deze editie op een ludieke manier afscheid nemen. Deze middag gaat het duo hun opvolger ook bekend maken. Anders gezegd: het Cultureel Café gaat het komend seizoen dus gewoon door.

Alle koren van zangvereniging Zang & Vriendschap uit Emst worden begeleid door de enthousiaste, bevlogen dirigent Marten van der Worp.

Gemengd Koor Zang & Vriendschap
Gemengd Koor Zang & Vriendschap is een begrip in Emst en omstreken. Dit koor bestaat al bijna 100 jaar. Dit koor is namelijk met de oprichting van de vereniging gestart op 10 september 1924. Op dit moment telt het koor zo’n veertig enthousiaste mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek. Ook nummers uit musicals en Nederlandstalige stukken komen aan bod. Gemengd Koor Zang & Vriendschap zingt meerstemmig.

Song and Relation
Song and Relation is opgericht als een dameskoor, maar in 2020 is er voor een nieuwe visie gekozen. Hierdoor is Song and Relation een gemengd koor geworden voor dames en heren vanaf 18 jaar. Song and Relation bestond in 2019 alweer 50 jaar. Op dit moment bestaat het koor uit zo’n dertig leden. Het koor zingt voornamelijk vijfstemmig en op hoog niveau. Het repertoire bestaat uit Engelstalige popmuziek, lichte muziek en musical.

In Between
Jong, fris en enthousiast: dát is In Between uit Emst. Bij deze zanggroep zingen jongens en meiden van ongeveer 12 tot en met 21 jaar. In Between bestaat alweer bijna 15 jaar. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Top 40-hits.

Kinderkoor Zang & Vriendschap
Kinderkoor Zang & Vriendschap is opgericht in 1949 en bestaat dus ook alweer 73 jaar. In al die jaren hebben er al heel wat kinderen met heel veel plezier gezongen bij dit vrolijke koor. Op dit moment zijn er nog zo’n vijftien enthousiaste kinderen die iedere week de longen uit hun lijf zingen. De kinderen zingen liedjes van Kinderen voor Kinderen, musicalliedjes en enkele liedjes uit de Top 40.

Next!
Het koor Next! is de nieuwste aanwinst van de vereniging; opgericht in 2020. Op dit moment bestaat dit koor uit tien enthousiaste leden. Next! is een koor dat op hoog niveau zingt en is er voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar die een stapje verder durven én kunnen nemen. Een stemtest en auditie zijn dan ook vereist voorafgaande aan deelname bij dit koor en thuisstudie aan de hand van MP3’s is een pré.

Aanvang van het Cultureel Café is 15.00 uur. Het Cultureel Café is ook dit seizoen gratis toegankelijk. Wees echter op tijd in Kulturhus EGW, want vol is vol. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de balie, maar ook online: www.kulturhusepe.nl