nieuws

Cultureel Platvorm Epe – 29 augustus – NAJWA – Aardbeientuin Oene

NAJWA betekent vrij vertaald uit het Arabisch ‘Recht uit het hart’. De naam verwijst naar de gepassioneerde harten van de zeven uitzonderlijke jonge musici van NAJWA.
Zij ontmoetten elkaar in 2016 tijdens een intensieve, meerdaagse masterclass van het NewLands Festival. De in Nederland wonende ud virtuoos en componist Nizar Rohana was destijds docent van deze masterclass. Na afloop besloten zij samen verder te gaan onder de naam NAJWA en hebben sindsdien o.a. tijdens het Grachtenfestival 2018 het publiek weten te begeesteren.

NAJWA bestaat uit een nieuwe generatie internationale musici, die allen hun eigen muziekcultuur in zich dragen. Drie van hen brengen de Arabische muziekcultuur mee, vier van hen de Westerse. Maar ook deze omschrijving is te beperkend omdat de ‚Westerse‘ musici van de groep individueel meerdere wereld culturen in zich dragen.

Hun repertoire is samengesteld uit eigen composities en arrangementen van bestaande stukken van o.a. Nizar Rohana. De eigen composities zijn een intieme reflectie van hun individuele muziektaal.
Het zijn dan ook geen ‚fusion’ stukken waar muziekstijlen in elkaar versmelten – het zijn nieuwe klankwerelden die kunnen ontstaan ​​wanneer je je eigen muzikale cultuur en traditie opent naar iets heel anders dat je inspireert om op zoek te gaan naar het ongehoorde, je eigen geluid.

Het is een mooi uitgebalanceerde reis naar een nieuwe klankwereld die het publiek aangeboden wordt, met herkenbare en compleet nieuwe melodieën en ritmes.

NAJWA bestaat uit:
Jawa Manla (ud, zang),
Kim Jaeger (piano),
Rémy Dielemans (bass),
Nawras Al Taky (zang),
Nadia Marak (fluit),
Modar Salama (percussie) and
Christian Palmieri (drums).
NAJWA krijgt artistiek advies van ud virtuoos en componist Nizar Rohana.

Door: NAJWADatum: 29 augustus 2019 
Tijd: 20:00

Locatie: De Aardbeientuin, Rozenkampweg 18167 LP Oene