nieuws

De Kruimelschaar biedt Terminale Zorg Thuis

Nu ook terminale zorg thuis beschikbaar

EPE – De afdeling Terminale zorg van De Kruimelschaar is vooral bekend van hospice Casa Vera. Maar nu bieden vrijwilligers ook Terminale Zorg Thuis (TZT) aan, om de mantelzorger thuis te ontlasten.

,,En in overleg kunnen we ook in instellingen aan de slag, zoals in De Klaarbeek, maar nooit als vervanging van zorgmedewerkers”, vertelt Ineke Wiersinga, bestuurslid en coördinator bij Hospice Casa Vera. Samen met coördinator van TZT, Marian Blauw, heeft zij de dienst opgezet.

Het is eigenlijk waar de afdeling Terminale zorg van De Kruimelschaar ooit mee begon. De focus is later veel meer op het hospice komen te liggen, maar er is ook vraag naar hulp in de thuissituatie. ,,Veel mensen willen thuis hun laatste levensfase doorbrengen. Heel begrijpelijk en mooi, maar ook zwaar voor familie en vrienden die dit regelen, de mantelzorgers”, aldus Marian.

Marian is aanspreekpunt en zal de intakegesprekken voeren. ,,In eerste instantie werken we alleen in de gemeente Epe. En we hebben om te beginnen een klein groep vrijwilligers beschikbaar.’’ Zij kunnen in overleg ingezet worden. ,,Marian was ook coördinator bij Hospice Casa Vera en heeft dus de nodige ervaring in de terminale zorg’’, vertelt Ineke. ,,We verspreiden nu flyers op verschillende locaties en hopen op een mooie start!’’

U kunt Terminale Zorg Thuis bereiken via nummer 06-23795462. De coördinator van Terminale Zorg Thuis neemt dan contact met u op. In een intakegesprek bespreken wij wat uw wensen zijn en welke hulp wij kunnen bieden.