Daminstuif voor jong en oud in de Hof van Cramer

WAPENVELD / HEERDE – In Wapenveld zal in de Hof van Cramer op woensdag 7 februari vanaf 13:30 uur alweer de laatste daminstuif van dit seizoen plaatsvinden. Jong en oud is van harte welkom op tips en trucs van het dammen te leren, onder begeleiding van vrijwilligers van de damclub.

Initiator, volwassenenwerker Ton Hulsebos, vindt dat de gebouwen zich zeer goed lenen voor ontmoeting door mensen van verschillende leeftijden. Veel senioren hebben vroeger nog van hun ouders en grootouders leren dammen en zouden het dus heel snel weer kunnen oppikken. Veel jeugd leert het dammen op school, omdat er jaarlijks ook een schooldamcompetitie wordt gehouden in de gemeente Heerde. Daarom wil hij proberen of jong en oud elkaar in dit spel zal vinden. Extra bijkomstigheid is dat een denksport een heel gezonde manier is voor ouderen om ‘jong’ te blijven en voor jongeren om geduld, impulsbeheersing en strategisch denken te leren. “Hoe mooi zou het zijn om jong en oud met elkaar te zien dammen, van elkaar lerend”, aldus Ton Hulsebos.

Zowel Wapenveld als Heerde heeft een damclub. U bent ook van harte welkom op één van de clubs tijdens hun wekelijkse clubavond om te kijken of dammen iets voor u is.