bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe Zes nieuwe multitouchtafels

Spelen en leren tegelijk

Op een multitouchtafel, een soort reuze tablet in een tafel,  kunnen zowel volwassenen als kinderen taalspellen, puzzels en bijvoorbeeld educatieve spellen spelen, samen of alleen. Vanwege deze brede inzetbaarheid heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe zes nieuwe multitouchtafels aangeschaft.

In Vaassen is al een multitouchtafel aanwezig, omdat deze tafel veel gebruikt wordt zijn er nu ook  tafels bij gekomen in Epe, Elburg, Heerde, Wezep en ’t Harde. In Epe en ’t Harde staan speciale tafels voor kinderen, Tiny Touch genoemd, met daarop een spellenpakket voor kleuters, waarvan de thema’s naadloos aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Zo is er bijvoorbeeld een thema over de boerderij en een over wonen.

In Epe, Elburg, Heerde en Wezep is er een grote tafel voor zowel volwassenen als kinderen. Voor volwassenen is er een taalpakket, met bijvoorbeeld spreekwoorden en gezegden, maar ook spellingsoefeningen. Voor kinderen is op deze tafel een pakket met educatieve thema’s, met bijvoorbeeld tellen, klok kijken en rekenen, en een extra spellenpakket  geplaatst.

Met de multitouchtafels kan iedereen op een leuke manier iets leren, samen of alleen. Kom langs en probeer het zelf!

Fotobijschrift: Kinderen spelen samen op de Tiny Touch


Kinderen spelen samen op de Tiny Touch