bibliotheek epe

Illustrator bezoekt prijswinnende scholen

Illustrator Tjarko van der Pol bezocht maandag maar liefst drie scholen in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Groep 6 van de Hoge Weerdschool in Epe, groep 7 van de St. Bernardusschool in Epe en groep 6 van de Rank in Wezep waren de gelukkige winnaars van de rebus prijsvraag die de bibliotheek dit voorjaar organiseerde.

Tjarko van der Pol illustreert sinds 5 jaar kinderboeken zoals ‘Het hersenhotel’, ‘Stinkende windjes’ en ‘Hadden de Grieken al raketten’. Over dit laatste boek -dat gaat over de geschiedenis van de ruimtevaart- vertelde Tjarko bij de schoolbezoeken en alle kinderen hebben een uur lang geboeid naar hem geluisterd. Hij ondersteunde zijn verhaal met Lego-raketten, proefjes en animatiefilmpjes waardoor het leek of de raket echt in de klas was.

Dit alles maakte het bezoek van Tjarko tot een hele leerzame, interessante en leuke belevenis.

De rebus prijsvraag was voor leerkrachten en hun groep samen. Bibliotheek Noord-Veluwe organiseerde de rebus prijsvraag omdat het bezoek van een schrijver of illustrator een bijzondere belevenis is. Het maakt het lezen van een boek nog leuker als je weet wat een schrijver of illustrator doet, voordat je het boek in handen hebt.

Tjarko van der Pol op bezoek bij de Hoge Weerdschool