Kerstmarkt Oene vrijdag 14 december

 Op vrijdag 14 december vindt de jaarlijkse Kerstmarkt in Oene weer plaats.

Van 18 tot 21 uur staan in het pittoreske centrum van Oene de kramen opgesteld om te kijken, te proeven en te kopen.

Ondernemers, verenigingen en plaatselijke goede doelen presenteren zich in kerstsfeer. Zowel in de eeuwenoude kerk als buiten kan men genieten van diverse muzikale optredens.

Dit jaar ligt het accent van de Kerstmarkt op “Wild op de Veluwe”. Hiermee haakt de kerstmarktcommissie in op het project “100% wildgarantie” van de Gemeente Epe.

Een grotere wildmanifestatie in Oene volgend jaar is in voorbereiding. Op de Kerstmarkt op 14 december gaat het vooral om proeven van kleine wildgerechtjes.

Ook wordt er een nazoekdemonstratie gedaan vanuit de Stichting Zweethonden Nederland. Een nazoek is het opsporen van gewond (aangereden of aangeschoten) grofwild met een zweethond.

Dit zal in 2 rondes rondom de Kerstmarkt plaatsvinden.

We proberen in Oene niet de grootste Kerstmarkt te zijn, maar wel de gezelligste. Het is een ontmoetingsplaats, waar je vrienden en bekenden tegenkomt. De entree is gratis.

Napraten kan op het dorpsplein en in café-restaurant Dorpszicht. De organisatie is in handen van de Ondernemers Vereniging Oene, gesteund door vele vrijwilligers.