bibliotheek epe

Lezing Arnout van Cruyningen over De Hanze

Lezing Arnout van Cruyningen over De Hanze

Woensdag 18 oktober organiseren Heemkunde Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe een lezing ter gelegenheid van het Hanzejaar. Arnout van Cruyningen, auteur van het boek De Hanze, vertelt bij de bibliotheek in Hattem over het Hanzeverbond.

Historicus Arnout van Cruyningen studeerde geschiedenis en is gespecialiseerd in vaderlandse en dynastieke geschiedenis. In zijn boek De Hanze vertelt hij over het Europese handelarengilde dat zes eeuwen lang wist te overleven. In 1161 stichtten Duitse koopmansgildes de voorloper van de Hanze, gericht op de handel met de gebieden rond de Oostzee. Door vrijhandel toe te staan, bracht het Hanzeverbond veel economische bloei in Noordwest-Europa. De Hanze ontwikkelde zich tot een stedenverbond, waarbij in de hoogtijdagen meer dan tweehonderd steden aangesloten waren, ook steden uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Praktische informatie

Locatie: bibliotheek Hattem, Daendelsweg 2, 8051DX Hattem

Datum en tijd: woensdag 18 oktober, 19.30 – 21.00 uur

Kosten: € 3,50 voor leden van de bibliotheek of Historische vereniging Heemkunde Hattem, € 7,00 voor een lid en 1 introducé, € 5,00 voor niet-leden

Aanmelden: via de website bibliotheeknoord-veluwe.nl