bibliotheek epe

Media Ukkie Dagen: mediawijs opvoeden!

Tijdens de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april) staat Bibliotheek Noord-Veluwe stil bij mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Met een gratis toegankelijk landelijk  webinar en tips voor ouders en kinderopvang.

Mediagebruik en jonge kinderen? Jazeker! Ouders en kinderdagverblijven hebben een rol om kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking te laten komen met verhalen: voorlezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Verhalen komen in verschillende vormen: met en zonder scherm. Maar… in hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Al deze onderwerpen komen voorbij tijdens het gratis webinar van Denise Bontje (Mediasmarties). Het webinar is op maandagavond 28 maart, aanvang 20 uur. Aanmelden en meer informatie via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl .  

Site voor baby’s

Er zijn diverse sites met media die geschikt is voor jonge kinderen. Voor baby’s en dreumesen bijvoorbeeld babytv.com en devoorleeshoek.nl. Voor peuters zijn de filmpjes van Bumba op npostart.nl en van Nijntje op zappelin.nl heel geschikt. Op mediawijsheid.nl zijn in het dossier Mediaopvoeding tips en informatie voor ouders en kinderopvang te vinden.   Op de site van de bibliotheek, www.bibliotheeknoord-veluwe.nl, staan de linkjes naar deze en andere websites die te maken hebben met de Media Ukkie Dagen.