nieuws

Mobiele testlocatie GGD opent maandag 19 april in Heerde

Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In Noord- en Oost-Gelderland waren er al testlocaties in Apeldoorn, Harderwijk, Winterswijk, Zelhem, Zutphen en Vaassen. Vanaf maandag 19 april wordt er ook in Heerde getest vanuit een mobiele testunit.

De mobiele testunit komt op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde. Het is nog onbekend hoe lang de unit daar blijft staan. Met de mobiele unit in Heerde is er een betere spreiding van testlocaties in Noord- en Oost-Gelderland.

Voorbereiding

Op zondag 18 april wordt de testunit ingericht zodat er vanaf maandag getest kan worden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het openbare terrein wordt met bouwhekken afgebakend en voorzien van een duidelijke route. Ook worden er toiletten en een kantine geplaatst voor medewerkers.

Afspraak maken

Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Online kan een afspraak ingepland worden via coronatest.nl. Bij het maken van de afspraak wordt kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak krijg je de keus op welke locatie en welke tijd je in een teststraat terecht kan. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag. De uitslag volgt zo snel mogelijk meestal binnen 48 uur. De 48 uur gaat in op het einde van de dag waarop de test is gedaan.