Molukse gemeenschap in Vaassen in actie na aardbeving op de Molukken

Op 26 september heeft een aardbeving plaatsgevonden op de Molukken. Hierdoor is het dagelijks leven volledig ontwricht. Scholen zijn ingestort, wegen zijn onbegaanbaar en ziekenhuizen hebben beperkte capaciteit. Uit angst voor een tsunami als gevolg van zware naschokken durven mensen niet meer terug naar hun woning aan de kust maar verblijven in de bossen in de bergen.

Vaassen telt van oudsher een grote Molukse gemeenschap met vele familie en vrienden op de Molukken. De Molukkers in Vaassen zijn bezorgd om de leefomstandigheden van hun naasten op de Molukken en willen graag helpen.

Daarom zijn ze naar de lokale politiek gestapt en hebben ze het CDA bereid gevonden om aan de gemeenteraad voor te stellen om een bedrag over te maken naar de Molukken als teken van solidariteit.

11 november  heeft de lokale CDA fractie dit voorstel ingebracht in de gemeenteraad, donderdag 14 november is hierover gestemd.

Naast hulp vanuit de gemeente zet de Molukse gemeenschap ook andere acties op zoals een kerkdienst op 26 januari 2020 in de dorpskerk in Vaassen om geld in te zamelen voor de getroffenen van de aardbeving.