Nieuw Educatief Programma Bibliotheek online!

Ook voor het komend schooljaar heeft de Bibliotheek weer een uitgebreid Educatief Programma voor de jeugd samengesteld. Het programma is vanzelfsprekend afgestemd op de huidige tijd. Leesplezier, mediawijsheid en leren schrijven zijn de thema’s die in het Educatief Programma 2020-2021 terugkomen.

Een breed aanbod aan projecten

In het Educatief Programma worden verschillende leuke projecten aangeboden voor kinderen van groep 1 tot en met 8 die gericht zijn op leesplezier zoals: boeken met vertelplaten, de Letterkist met allerlei boeken en kijk ook eens naar: ‘Ik lach me een aap!’. In de huidige tijd komen kinderen steeds meer in aanraking met de digitale wereld. Hiervoor zijn leuke lessen ontwikkeld over: het wereldwijde web, vloggen en leren programmeren met Fishertechniek. En dat is nog niet alles, het is ook mogelijk om met de hele klas naar de Bibliotheek te komen!

Landelijke campagnes

Ook komend schooljaar wordt aandacht besteed aan de landelijke campagnes. Denk hierbij aan: de Nationale Voorleesdagen (20 – 30 januari 2021), de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale Poëzie week. Vanaf 30 september start de  Nationale Kinderboekenweek (tot 11 oktober 2020). Ook dit jaar staan tal van activiteiten op stapel. Scholen kunnen zich tot 15 juni aanmelden via de website,om deel te nemen aan de activiteiten van de Nationale Kinderboekenweek.

Praktische informatie

Het Educatief Programma is te bestellen via de webshop van de Bibliotheek. Kijk op: www.bibliotheeknoordveluwe.nl