nieuwsveluvine Nunspeet

Nieuwe duo-expositie te zien in Veluvine

De een maakt dromerige schilderijen en laat zich inspireren door roestige voorwerpen en boomschors, de ander maakt beelden in marmer, albast en serpentijn. Op zaterdag 7 januari wordt er weer een nieuwe duo-expositie in Veluvine geopend. Dan wordt het werk van Carla Zeegers en Anneke Kelderman gewisseld met werk van Jeannette Vermeulen en Hans Evers. De opening vindt plaats in de Lentink De Jonge Zaal van 15:30 uur tot 17:00 uur en is toegankelijk voor geïnteresseerden.

De belangstelling voor schilderkunst en schilderen is bij Jeannette Vermeulen al op jonge leeftijd ontstaan en een belangrijk deel van haar leven geworden. Al ruim 20 jaar schildert ze bijna dagelijks. Ze volgde verschillende opleidingen en cursussen, waaronder de Vrije Academie in Nunspeet.

“Schilderen is voor mij een zoektocht waarbij ik zoveel mogelijk vanuit mijn gevoel werk. Natuurlijke vormen en oude materialen gebruik ik vaak als basis van mijn schilderijen. Ook werk ik veel met natuurlijke materialen zoals zand, klei maar soms ook structuurpasta of tegellijm en zoek daarbij steeds naar een balans tussen materiaal, vorm en kleur. Daarbij maak ik gebruik van verschillende technieken, waarbij ik hoofdzakelijk werk op basis van mixed media en acryl. Schilderen is voor mij een voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het verleggen van mijn grenzen. De liefde en passie voor verweerde materialen blijven daarbij een grote bron van inspiratie. Het is vaak een lange weg om tot het uiteindelijke gewenste resultaat te komen. Mijn grote inspirator is Anselm Kiefer. Hij maakt prachtige grote schilderijen en gebruikt daarbij ook veel natuurlijke materialen. Ik vind het ontzettend leuk om in Veluvine te exposeren en wil hier een overzicht van mijn werk laten zien”, aldus Vermeulen.

Kunstenaar Hans Evers groeide op als zoon van een kleermaker en eigenaar van een confectieatelier. Voor hem was het bijna vanzelfsprekend dat hij later aan de Kunstacademie Arnhem de richting Mode zou volgen. Hij werkte twintig jaar als Manueel Expressie Therapeut (beeldend), haalde later zijn bevoegdheid Leraar Handenarbeid en stond tot zijn pensioen voor de klas. Naast dit werk geeft Evers tot de dag van vandaag altijd thuis schilder- en beeldhouwlessen.

“Over het algemeen kun je stellen dat het creatieve proces op weg naar het eindresultaat al een aangename reis is die emotioneel kan zijn en nieuwe dingen oproept. Exposeren in Veluvine is voor mij nieuw wat betreft de locatie. Ik weet dat er veel mensen komen en hoop natuurlijk dat mensen verrast of geraakt zullen zijn door wat ze zien. Als sommige beelden verwondering en ontroering oproepen dan is de boodschap overgekomen.”

Kunstliefhebbers die op de hoogte gehouden willen worden van exposities en bijbehorende openingen kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief van Veluvine via veluvinenunspeet.nl. Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op veluvinenunspeet.nl.

fotograaf: Rob Lamper.