Ook Jura bij JanZSmaakPalet


EPE – De Eper speciaalzaak JanZSmaakPalet is recentelijk leverancier geworden van de volautomatische koffiemachines van het fabricaat Jura. Jan Zwakenberg vertelt over deze mooie aanvulling. “De komst van de Jura-machines blijkt een geweldige uitbreiding van ons assortiment te zijn. Deze high-end machines zien er prachtig uit en voldoen aan de wensen van veel klanten.”

JanZSmaakPalet is sinds oktober 2020 officieel Jura-dealer. “We zijn erg content dat we dealer van Jura zijn geworden. Dit merk is geliefd bij velen. Jura heeft een luxe uitstraling. Nu we dit merk ook in ons assortiment hebben, kunnen we volautomatische koffiemachines leveren uit alle prijscategorieën. Jura heeft ons assortiment echt verrijkt.” Natuurlijk hoeft het niet per se Jura te zijn. “Voor iedere koffieliefhebber zoeken wij de juiste machine. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een mooi assortiment van volautomaten van de merken Nivona en Gaggia te koop.” Bij JanZSmaakPalet is één ding erg belangrijk. “We adviseren over smaak. Wij schotelen een mooie kop koffie voor. Het gaat daarbij niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.”

Barista workshop
Naast de reeks volautomaten in allerlei prijs- en kwaliteitsklassen, staan Zwakenberg en zijn collega’s bekend om de rijke kennis over de halfautomatische koffiemachines. “Daar is ons assortiment zo mogelijk nog groter van. Bij deze machines is de beleving van een goede kop koffie zetten, nog wat belangrijker. Wanneer klanten een halfautomaat kopen, dan geven hier om die reden zelfs een uitgebreide barista workshop bij.”

Koffiebrander van Giesen
JanZSmaakPalet is ooit ontstaan als een heuse koffiespeciaalzaak. Zwakenberg vertelt: “We hebben een eigen koffiebrander van het fabricaat Giesen. Daarmee branden we dagelijks koffiebonen vanuit allerlei landen. Dat maakt, dat we iedere dag verse bonen kunnen aanbieden en, veel belangrijker nog, dat we zelf ook de kwaliteitscontrole over de bonen kunnen uitvoeren. Natuurlijk kunnen de bonen desgewenst ook gemalen worden.”
Maar naast een enorm assortiment van koffie uit verschillende landen, verkoopt de Eper speciaalzaak ook verschillende verse theesoorten. “Ook thee wordt een steeds populairder product. We hebben ruim honderd verschillende soorten. Thee is een drank waarbij mensen ook steeds meer willen weten over de beste kwaliteit. Wij kunnen daar veel over vertellen.”
Daarbij is de afdeling chocola, koekjes en koffieaccessoires zoals serviezen steeds uitgebreider geworden. “Ook hebben we de afgelopen jaren een druk bezochte schenkerij gehad.” Vanwege corona wordt die horecatak van JanZSmaakPalet echter niet meer bezocht. “Maar misschien komt die gezelligheid wel weer. En mocht je onverhoopt niet naar onze leuke winkel aan de Scheuterstraat kunnen komen? Dan is onze uitgebreide webshop natuurlijk ook te bezoeken via www.janzsmaakpalet-webshop.nl.”


Jan Zwakenberg van de Eper speciaalzaak JanZSmaakPalet poseert voor een nieuwe reeks producten: de koffiemachines van het merk Jura. “De prachtige volautomaten van dit merk zijn sinds deze maand een mooie uitbreiding van ons assortiment. We zijn er zeer blij mee, helemaal in de aanloop naar de feestdagen.” (Eigen Foto)