radio794

Op 30 oktober in de Speuldeuze en Praotstoel794

Gaat Erik Daems zoeken in de Zeeuwse en Vlaamse streektaalmuziek. Wat zeggen de  artiesten over hun geboortegrond en hun leven? 

Als om 10 uur Tony van Dommelen zijn plek heeft ingenomen in de studio van RTV794 gaan we beginnen aan de Praotstoel. We beginnen met de Sportcoach van Heerde Kevin Bosch die ons gaat bijpraten over de Beweegkaart voor Volwassenen en Senioren. We hopen dan ook te horen of Senioren na één rondje ook tot de volwassenen worden gerekend.

We hebben Linda Seinstra op pad in de omgeving van Heerde als daar de KNNV werkgroepen bezig zijn rond de Renderklippen hun bijdrage aan de jubileum-wandeltocht in gereedheid te brengen. Wat dat is en op welke plekken? Dat gaat Linda uitzoeken op verschillende plekken.

Daar tussendoor horen we ook nog het gesprek dat Cor Rorije heeft met Harrie van de Ven, de vertrekkend Directeur-bestuurder van TRIADA. Heeft hij alles kunnen doen wat hij wilde doen?

Daarna heeft Cor nog een gesprek met Diana Abbink van Erfgoedcentrum Achterhoek en de Liemers om ons bij te praten over het streektaalsymposium dat op 5 november gehouden wordt bij het Vijverbergstadion van de Graafschap. Wat betekend de streektaal voor werk, de zorg en op school? En de Berichten uit de weekkranten en de Agenda zijn om 11:40u aan de beurt.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 –

via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794