Repair Cafe in het kulturhus in Oene op 14 april

Ligt uw favoriete boek in de kast beduimeld stof te verzamelen omdat de rug uit elkaar ligt. Of misschien wilt u die ene jaargang bij elkaar houden omdat u steeds weer enthousiast wordt als u weer in bladert. Maar misschien vindt u het interessant om meer te weten over een oude techniek die sinds de middeleeuwen door kloosterorden werd beoefend omdat het belangrijk is om kennis en cultuur te bewaren. De boekbinders vereniging “De Kopper” uit Vaassen kan u alles over de verschillende facetten van het hand boekbinden vertellen. Ze laten verschillende technieken zien die bij het hand boekbinden komt kijken. In overleg kunt u tegen een “publieksvriendelijke” vergoeding uw boeken laten repareren of tijdschriften per jaargang laten inbinden. Tijdens het Repair Café op zaterdag 14 april in het Kulturhus in Oene is daar, naast onze “gewone ”reparaties, alle gelegenheid voor. In de bekwame handen van de boekbinders vereniging verlengen ze niet alleen u uw leesplezier maar ook die van uw meest gewaardeerde literatuur.

Zoals gewoonlijk is er voldoende gelegenheid om uw reparaties, vooral schoon, aan te bieden. In de kundige handen van onze reparateurs krijgt uw kapotte spullen een kans op een tweede leven. Van verstelwerk tot elektra, elk reparateur heeft zijn eigen discipline en afdeling. Een reparatie wordt eerst beoordeelt, nagekeken, geadviseerd en in de meeste gevallen is er mogelijkheid tot reparatie. Als inleverpunt, voor oude mobiele telefoons, lege cartridges en oud gereedschap, kunt u via Repair Café Epe, Stichting Aap en Stichting Gered Gereedschap ondersteunen. Mocht u meer informatie over uw inbreng of betreft deze twee organisaties willen weten dan is er een vrijwilliger die u speciaal hierover kan informeren. Ook het leveren van goede informatie draagt bij aan onze invulling van duurzaamheid.

Kom langs voor reparaties, informatie maar ook als u de sfeer wilt proeven van ons Repair Café Epe. Wees welkom op zaterdag 14 april van 9:30 tot 12:00. in het Kulturhus aan de Dorpsstraat 14-16 te Oene. Uw eerste kop koffie of thee, die u van ons krijgt, wacht op u met iets lekkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail op: repaircafeepe@gmail.com of info@koppelswoe.nl. Telefonisch zijn wij te bereiken op: 0578-620988 en via Facebook op: http://www.facebook.com/repaircafeepe. Wij helpen U graag verder.