nieuws

Rockband treedt vrijdag 2 september op in café-bar ‘t Tonnetje

‘Never Ending May Tour’ van Maarten en de Rinaldo’s

EPE – Ze noemen het de ‘Never Ending May Tour’. Dat lijkt een gekke titel voor een tournee. “Maar ja, nu mei al maanden achter ons ligt en de optredens van de rockband Maarten en de Rinaldo’s nog steeds blijven binnenstromen, dan moet je wat, hè”, aldus de band. In het kader van deze tour treden ze vrijdagavond 2 september op in café-bar ’t Tonnetje in Epe.

In het dorp Epe vindt op 2 september de muzikale koopavond plaats. Op veel plekken is er livemuziek te horen. De band Maarten en de Rinaldo’s doen café-bar ’t Tonnetje aan. Voor drie van de vier bandleden is dat letterlijk en figuurlijk een thuiswedstrijd. Deze heren (allen toevalligerwijs Rinaldo gedoopt) wonen in Epe, maar huizen ook vaak in deze gezellige bruine kroeg.

Drummer Maarten Oonk komt uit Lochem. Ook hij is regelmatig in deze Eper kroeg te vinden. Als deze druk bezette rasmuzikant (lees: hij oefent uren per dag en schrijft ook nog eens alle nummers van de band) even de tijd kan vinden, dan neemt hij graag plaats aan de Tonnetje-toog.

Even iets meer over de band? Het trio Epenaren voelt de rock en de roll in hun blije hartjes bonzen sinds ze met drummer Maarten in een band zitten. “We hebben altijd gedacht dat het leven draaide om rijk worden. Maar Maarten heeft ons doen inzien dat rijkdom pas écht te ervaren is op het podium”, aldus de drie Rinaldo’s. “Maarten is een fenomeen. Hij weet dat zelf ook wel. Maar het mooie is: hij loopt er niet mee te koop.”

Komende vrijdag moet de band Maarten en de Rinaldo’s aan de muzikale bak in de Eper kroeg. Publiek vermaken, blaren op de vingers spelen, stemmen schor zingen: dát is waar het om draait. Het viertal gaat komende vrijdag het woord van Maarten Oonk verspreiden. In het meest gunstige geval doen ze dat met een gastmuzikant. Of misschien zelfs wel met een spontaan bedacht eigen nummer van songwriter Maarten. De band tot slot: “Het kan bijvoorbeeld best zo zijn dat we een maatschappijkritische jam over de stikstofcrisis gaan spelen. Of over het schrikbarend tegenvallende aantal optredens dat we in de maand mei hadden. Je weet het niet. Onze optredens zijn altijd een verrassing. Het ligt er helemaal aan hoe Maartens rockpet staat. Eén ding is zeker: het gaat één groot feest worden.”

AGENDA MAARTEN EN DE RINALDO’S
Never Ending May Tour 2022
* Café Bar ’t Tonnetje, Epe: 2 september. GRATIS ENTREE!!! AANVANG: 21.00 UUR
* BESLOTEN FEEST 1 (bij rockfotograaf Jan Paparazzi): TBA
* Café Scooters, Leeuwarden: zaterdag 22 oktober
* BESLOTEN FEEST 2 (in de zogeheten Rinaldo’s Hoeve): TBA
                                                                                         
                                                     FACEBOOKPAGINA: WWW.FACEBOOK.COM/MAARTENENDERINALDOS

De band Maarten en de Rinaldo’s speelt vrijdag 2 september in café-bar ’t Tonnetje in Epe. Entree is gratis. (Foto: Rob Gerrits)