bibliotheek epe

Twee wethouders lezen voor in bieb Epe

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om … voorlezen! Niet één maar zelfs twee wethouders kwamen naar de bibliotheek in Epe om voor te lezen aan peuters. Zowel wethouder van den Berg en wethouder van Loon als de kinderen genoten zichtbaar van het voorleesmoment.

Wethouder van den Berg las voor aan de kleuter van de Anne de Vries school. Wethouder van Loon las voor aan de peuters van Bikkels. De kinderen genoten van het boeiende verhaal dat werd voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Help! Een verrassing!‘ van Mirjam Bos.

De Nationale Voorleesdagen werden niet alleen in Epe gevierd. Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe werden maar liefst 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters gebracht. Daarmee werden ruim 1.300 kinderen bereikt. Tijdens het bezoek maakten de bibliotheekmedewerkers er een feestje van voor alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek kwamen.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen, benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen bij het voorlezen in aanraking met nieuwe woorden waardoor hun woordenschat groter wordt. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Afbeeldingen: Wethouder van Loon leest voor in de bieb in Epe