Tweede testlocatie Apeldoorn opent woensdag 2 december

Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In Noord- en Oost-Gelderland waren er al testlocaties in Apeldoorn, Harderwijk, Heerde, Winterswijk, Zelhem en Zutphen. Vanaf woensdag 2 december is een tweede testlocatie beschikbaar in Apeldoorn, op de Kayersmolen.

Apeldoornse testlocaties

Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen 7 dagen per week tussen 7.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer 0800-8101 om een testafspraak te maken. Zij worden vervolgens ingepland in een van de twee Apeldoornse testlocaties en tussen 8:30 en 12:15 uur getest, zodat zij ’s avonds al de testuitslag kunnen krijgen.

In de middaguren is de nieuwe testlocatie in Apeldoorn geopend voor het overige publiek. Om een testafspraak te maken kunnen is voor hen het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Ook kan een afspraak gemaakt worden via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren.

Met de opening van de tweede testlocatie in Apeldoorn is de prio capaciteit (voor zorg- en onderwijspersoneel) verdubbeld naar 390 testen per dag.

Aanvragen coronatest via prioriteitsnummer

Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen vanaf 21 september 7 dagen per week tussen 7.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer 0800-8101 om een testafspraak te maken. 

Het is belangrijk dat alleen de mensen die in aanmerking komen voor prioriteit, gebruik maken van dit nummer. Daarom vindt er op twee momenten controle plaats: telefonisch én in de teststraat. Werkgevers zijn gevraagd om erop toe te zien dat er niet onnodig gebruik wordt gemaakt van deze regeling, om te voorkomen dat ook de voorrangsstraten te snel vollopen.

Meer informatie over het aanvragen van een test met prioriteit is te vinden op Rijksoverheid.nl/testen-onderwijs-en-zorg