veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – programma januari week 1 en 2

Woensdag 3 januari 2018 – 14.30 uur
Familiemusical Brandweerman Sam: met aanwezigheid van 2 echte brandweerwagens van Nunspeetse Brandweer

Kinderheld Brandweerman Sam, bekend van RTL Telekids, staat met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter op 3 januari in Veluvine Nunspeet met de succesvolle familievoorstelling ‘Sam redt het Circus’.

Samen met zijn vrienden beleeft Brandweerman Sam weer een spannend avontuur in het theater. Dit keer komt het circus naar Piekepolder. De Circusdirecteur heeft alles voorbereid en kijkt uit naar een fantastische show, maar de ondeugende Norbert Puk weet de boel al snel in de war te schoppen. Gelukkig staat Brandweerman Sam met zijn team altijd paraat. Deze voorstelling, boordevol vrolijke muziek, dans en humor, is geschikt voor het hele gezin.

Kom verkleed

Brandweerman Sam nodigt alle bezoekers uit om verkleed als brandweerman of circusartiest naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide meet & greet.

Kaarten kosten €17,00 inclusief ranja en iets lekkers. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Vrijdag 5 januari 2018 – 14.30 uur
Sing (6+) kinderfilm

Buster Moon is trotse eigenaar van een theater in een stad dat bewoond wordt door dieren. Het theater, dat vroeger heel succesvol was, is nu oud en vervallen. Als laatste kans om zijn theater te redden organiseert hij een talentenjacht. Samen met vijf finalisten deelt hij een droom die hun leven kan veranderen.

Met stemmen van: Fedja van Huêt, Do van Hulst, Chris Zegers, Birgit Schuurman, Mark van Eeuwen

Regie: Garth Jennings

Genre: animatie

Leeftijd: 6

NL – 2016 – 108 minuten

Entree 6 euro inclusief ranja en iets lekkers. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Vrijdag 5 januari 2018 – 20.00 uur
Lion – Friday Movie Night

Genomineerd voor 6 Oscars, o.a. beste film!

Lion vertelt het waargebeurde verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarige jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Ver weg van zijn thuis en familie. Saroo gaat op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Entree 9 euro inclusief een drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Met: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman

Regie: Garth Davis

Genre: drama

Leeftijd: 12+

AUS – 2016 – 118 minuten

Donderdag 11 januari 2018 – 20.15 uur
Debby Petter speelt: In mijn hoofd

Precies zoals theater bedoeld is.

 

In haar vierde theatermonoloog speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat? Of liegt hij dat hij hulp gezocht heeft? Ze wacht op hem. Kwetsbaar en onzeker vertelt zij haar verhaal. Waarom wil ze hem niet kwijt? Het antwoord op deze vraag is glashelder en onthutsend tegelijk.

In mijn hoofd is na Ik ben er nog, Gaandeweg en Bed & Breakfast de vierde solovoorstelling van Debby Petter in samenwerking met schrijver Thomas Verbogt. Ook dit keer is de regie in handen van Koen Wouterse. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

Kaarten kosten €18,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Vrijdag 12 januari 2018 – 20.15 uur
South African Roadtrip: Celebrating Life

Ga tijdens de koude wintermaanden in anderhalf uur op reis langs de Westkaap van Zuid-Afrika. Het Khayelitsha United Mambazo Choir en Xhosa-zangeressen Lungiswa Plaatjies en Nomapostile Nyiki nemen je, samen met de Afrikaanse rapper Jitsvinger, mee naar het meest westelijke deel van Zuid Afrika. De rijkdom aan talen, hun culturen en (kerst)tradities in deze regio staat centraal in South African Road Trip – Celebrating Life.

De cast wordt begeleid door multi-instrumentalist Dionys Breukers en een prachtig podiumbreed videodecor. Hierop zullen beelden vertoond worden die speciaal voor deze voorstelling op de Westkaap gefilmd zijn. De cast is grotendeels afkomstig uit Khayelitsha – het grootste township van Kaapstad. Daar wordt volop Afrikaans, Xhosa, Zulu, Engels en het Afrikaanse dialect gesproken en daar is de voorstelling mee doorspekt. Interviews met bewoners van de Westkaap en de maatschappijkritische songs van rapper Jitsvinger – één van Zuid Afrika’s grootste talenten van dit moment – zorgt ervoor dat de grote glimlach op je gezicht wordt afgewisseld met een brok in je keel én kippenvel.

Kaarten kosten €28,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.