bibliotheek epe

Voorleesdagen met ruim 1.000 peuters en kleuters!

Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met meer dan 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt!

Een feestje bouwen in de bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari t/m 3 februari. Het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen ‘Help! Een verrassing!‘ van Mirjam Bos staat centraal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bibliotheekmedewerkers gaan bij een aantal peutergroepen op bezoek en maar liefst 75 peutergroepen en kleuterklassen komen op bezoek in de bibliotheek. Tijdens het bezoek maken de bibliotheekmedewerkers er een feestje van en alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek komen krijgen nog veel meer mooie boeken te zien.

De kinderopvang kon ook weer inschrijven voor het voorleespakket: hiervan zijn er meer dan 45 gemaakt! In dit voorleespakket zit het prentenboek van het jaar, een poppetje behorende bij dit boek, een poster, een kleurplaat, een voorleesgids en leuke lessuggesties.

Poppetje voor nieuwe leden

De Nationale Voorleesdagen zijn natuurlijk ook een feestje in de bibliotheekvestigingen waard. Er hangen vrolijke posters en kinderen van 0 t/m 6 jaardie tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen (zolang de voorraad strekt) een poppetje van het prentenboek van het jaar cadeau.

Voorlezen is leuk!

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig.

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Zie voor meer informatie en voorleestips bibliotheeknoord-veluwe.nl.

Voorlezen kan altijd

Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.

Mother and daughter reading book on the floor.