Gemeente Epe

Wat zou u doen met 5 miljoen?


Waar zou u geld aan uitgeven op het gebied van verkeer en vervoer? Meer voetpaden voor senioren? Brede fietspaden waar alle soorten fietsers veilig gebruik van kunnen maken? De snelheid in uw wijk aanpassen? Gemeente Epe nodigt inwoners uit het beschikbare geld te verdelen over de verkeers- en vervoersmaatregelen uit het mobiliteitsplan.

Inwoners van de gemeente Epe kunnen aangeven welke maatregelen belangrijk zijn om snel uit te voeren en welke later kunnen worden opgepakt. U maakt de afweging. Meedoen kan via het inwonerspanel van Epe Spreekt(link is extern).

Veilig, duurzaam en gezond
Gemeente Epe wil ervoor zorgen dat vervoer en verkeer in haar hele gemeente veilig, duurzaam en gezond is. Hoe we dat gaan doen, is opgeschreven in het mobiliteitsplan. Dit plan schetst waar de gemeente Epe naartoe wil op het vlak van verkeer en vervoer voor de volgende jaren. Dat betekent dat we de komende 10 jaar wegen veranderen, fietspaden aanleggen en/of snelheden op wegen aanpassen.

Deelnemen
Alle inwoners die in de gemeente Epe wonen en ouder dan 16 jaar zijn, kunnen aan het inwonerspanel deelnemen. Er kunnen meerdere personen uit één huishouden meedoen. Deelnemen kan tot en met 7 mei 2023 via www.epespreekt.nl(link is extern). U vindt daar ook meer informatie.

Wat doen we met de uitkomst?
Op basis van de antwoorden bepaalt Gemeente Epe wanneer welke werkzaamheden de aankomende jaren uitgevoerd gaan worden. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden om verkeersmaatregelen te combineren met geplande onderhoudswerkzaamheden (werk-met-werk) en de mogelijkheden voor cofinanciering bij de provincie of het Rijk.

In dit onderzoek komen alle dorpen en het buitengebied evenredig aan bod. De uitkomst van het onderzoek wordt later dit jaar gedeeld op onze website. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Moventem.