Gemeente Epe

Winnaars vrijwilligers- en sportprijzen Epe bekend

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe zijn op maandag 8 januari verschillende prijzen uitgereikt. Rikie van Duuren uit Vaassen is gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Elisa Dul uit Oene werd uitgeroepen als beste sporter en Femmefit uit Vaassen ontving de Heel Epe Beweegt prijs.

Wethouder Gert van den Berg reikte de vrijwilligersprijzen uit aan de winnaar, Rikie van Duuren en aan de andere genomineerden Wim van ’t Einde en René Broerse. Maarten Heere reikte de Heel Epe Beweegt prijzen uit aan Karin Hoppener van Femmefit en de andere genomineerden, het World Cup team van KCVO uit Vaassen en de Driewiel Fietsgroep Vaassen. Er waren ook prijzen en oorkondes voor de sporters Elisa Dul (schaatsen en inline skaten), Kars Bonhof (springruiter) en Jeffrey Fikse (karter).

Vrijwilligersprijs

Rikie van Duuren werd door de jury geprezen voor haar meervoudige inzet met een warm hart. Zij zet zich op verschillende plekken belangeloos in voor de samenleving. Ze is heel actief betrokken bij de Voedselbank, de buurtraad Geerstraat, de vakantieweek in het Roosevelthuis en streekmuseum Hagedoorns Plaatse.

1704902336

Sportprijs 2023

Elisa Dul, winnares van de Eper Sportprijs, is Nederlands kampioen inline skaten op de marathon en plaatste zich voor de Wereldcup schaatsen op de 3.000 meter. Op het NK afstanden won ze een bronzen medaille diezelfde afstand en vorige week nog eindigde ze tijdens het EK in Heerenveen als vierde op de drie kilometer. Komende maand neemt ze deel aan het WK in Calgary. 

1704902338


Heel Epe Beweegt prijs

De Heel Epe Beweegt prijs werd uitgereikt aan een groep die zich in sportieve sfeer onderscheidde en veel mensen in beweging kreeg. Deze prijs ging naar Femmefit in Vaassen. Karin Hoppener runt al jaren Femmefit. Ze doet dit met veel liefde en enthousiasme, waardoor ze bewegen en gezond blijven voor veel vrouwen leuk maakt én gemakkelijk vol te houden. Daarnaast is er ook aandacht voor mentale gezondheid en organiseren ze activiteiten voor een breder publiek buiten de sportschool. 

1704902337