bibliotheek epe

Winterschool: techniek en leren programmeren in Bibliotheek Epe

Epe – Tijdens de kerstvakantie organiseert Bibliotheek Noord-Veluwe een workshop voor kinderen van 10 – 12 jaar met interesse voor techniek. De kinderen kunnen bij deze workshop programmeren met de  Fischertechnik modellen uit de Roboc@r. De Roboc@r is uitgevoerd met allerlei apparaten gericht op de toekomst en robots. De kinderen worden uitgenodigd om aan de slag te gaan met deze techniek van de toekomst. Door Fischertechnik zijn grote apparaten uit de praktijk op klein formaat nagebouwd en de kinderen leren om deze apparaten, zoals een sorteermachine, een verkeerslicht of een rupsvoertuig zelf te bedienen en te programmeren. Uiteraard zijn er nog veel meer apparaten waarmee gewerkt kan worden. Dit gebeurt op een heel eenvoudige manier.
Deze workshop van 1,5 uur vindt plaats in de bibliotheekvestiging in Epe op donderdag 3 januari van 10.00 – 11.30 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Aanmelden is nodig, vol = vol. Aanmelden kan via https://noord-veluwe.op-shop.nl/?tags=22

Samen prutsen met techniek

Voor ouders die samen met hun kinderen (6 – 12 jaar) willen kennismaken met techniek is er op zaterdag 5 januari van 10 – 12 uur een inloop in Bibliotheek Epe waar de Roboc@r staat. Ouders en kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met techniek, er is geen workshop. Een eigen smartphone of tablet is nodig omdat de modellen geprogrammeerd worden via de app ROBOProSmart.

 

Een van de modellen waarmee kinderen gaan programmeren bij de workshop in de Bibliotheek