bibliotheek epe

Zoektocht naar Voorleeskampioenen gemeente Epe

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 6 februari in Epe en 8 februari in Vaassen lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien schoolkampioenen uit Epe en Oene en zeven schoolkampioenen uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen bij de spannende lokale voorleesrondes voor uit een door hen zelf gekozen boek.Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers

De schoolkampioenen die deelnemen in Epe zijn Yamulla van Limburg van de K. Norelschool, Femke Buitenhuis van de Gildeschool, Rosalie Voortman van de W.G. van de Hulstschool, Veerle Burggraaf van De Hoge Weerdschool, Joy Kampes van De Bongerd, Milou Fikse van de Anne de Vriesschool, Ties Rodijk van de Van der Reijdenschool, Bibi Labree van ‘t Hoge Land, Anne-Jet Wullink van de Sint Bernardusschool en Liam Kaspers van De Expeditie.

De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Chloë van Zuuk van Gerardus Majella, Megan Olde Meule van Sterrenschool Geerstraat, Anne Rietbergen van Mozaïek, Lucy Meindersma van De Violier, Amy Vermaas van Sprenge Vaassen, Myrthe van der Zwan van School met de Bijbel Emst en Fleur Huis in ’t Veld van de Krugerstee.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek

De jury in Epe bestaat uit wethouder van den Berg, mevrouw Kanis, medewerker de Bibliotheek Noord-Veluwe en de heer Rosenkamp, oud-medewerker de Bibliotheek Noord-Veluwe.

De jury in Vaassen bestaat uit wethouder Heere, mevrouw de Graaf, medewerker de Bibliotheek Noord-Veluwe en de heer van der Schouw, mediadviseur, schrijver en journalist.

Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Hattem te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 22 mei 2024. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2024 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/