cultureel platform epenieuws

18 november Derde Zondag-lezing met Loes Riphagen in Kulturhus EGW

Loes Riphagen (1983) groeide op in Oene. Na voltooiing van haar middelbare school vertrok ze naar Rotterdam om Illustratie te studeren aan de Willem de Kooning-Academie. De afgelopen jaren is ze zonder overdrijven uitgegroeid tot één van Neerlands belangrijkste illustratrices van (vooral) kinderboeken. Tegenwoordig woont en werkt ze in Amsterdam.

Loes Riphagen debuteerde in 2008 bij Uitgeverij de Fontein met haar boek ‘Slaapkamernachtdieren’. Inmiddels zijn er vele werken van haar hand verschenen. In 2013 maakte ze het speciale prentenboek van de Kinderboekenweek in opdracht van de CPNB, met de titel ‘Zzz’. Voor haar boek ‘Bij de neus genomen’ won ze ‘The Golden Pinwheel Award of Excellence’ en de ‘Silver European Design Award’.
Loes wordt door publiek, pers en jury’s geprezen voor haar prachtige illustraties en gevoel voor detail. Haar boeken zijn in meer dan vijftien landen verschenen.
Stof genoeg voor een zeer interessante en verbeeldende Derde Zondag-lezing. Er moet wel even aangevuld worden: deze lezing is bestemd voor volwassenen. Loes zal deze middag vooral veel ‘illustratiegeheimen’ verklappen. Zo gaat ze de aanwezigen laten zien hoe ze te werk gaat en hoe een boek tot stand komt. Aan het eind is er de mogelijkheid om een boek bij haar te kopen. Natuurlijk zal ze deze dan persoonlijk signeren en voorzien van een mooie tekening.

Aanvang: 15.00 uur Vrij entree
Datum 

Loes riphagen