28 November in de Speuldeuze en Praotstoel794

In disse Speuldeuze kik Erik Daems wat d’r in de Achterhook an bendjes bestaot. Hie zal det ok zeker laotn heurn met nummers van Normaal, Boh Foi Toch, Brook Duo, Bärkelvrouwleu, de Boetners en de Richards. Dit bint dan de mees oostelijke klankn van Gelderland.

Vanaf 10 uur is Erik weer de knoppenbaas in de studio en dan hopen wij het volgende te kunnen doen!

We praten om 10:10u, met wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde. Hij heeft voor 2021 weer een zak met geld gekregen omdat de Gemeenteraad akkoord ging met de begroting. Was het zo simpel of moest daar nog stevig over gepraat worden?

Om 10:35u hebben wij contact Harrie van de Ven, de directeur-bestuurder van TRIADA. Kan de sociaal verhuurder van de gemeentes Hattem, Heerde en Epe in 2020 een inhaalslag maken?

Of is het een zaak van lange adem geworden omdat er 4 jaar lang minder gebouwd is!

Om 11:00u hebben wij telefonisch contact met de voorzitter van de 30 jarige Stichting Gaandeweg, die gezinnen met kinderen die kanker hebben een gratis weekend geven om even uit de dagelijkse sleur te komen. Hoe komen ze aan geld en campings? Dat zal de heer Jan-Joost Galesloot ons gaan vertellen.

Via Bert Rozendal, de voorzitter van de Heerder ondernemers horen wij om 11:20u, hoe verbaasd ze waren toen in de begrotingsvergadering van 9 november toch nog een duveltje uit het doosje kwam. De raad maakte een zwaai van 180 graden en maakte daarmee een begin aan het einde van het koopcentrum in Heerde. Zoals de regionale krant dit verwoorde.

De Berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda worden om 11:40u door Cor Rorije voorgelezen.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programma-wijzigingen. De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. www.facebook.com/praotstoel794