radio794

3 april in de Speuldeuze en Praotstoel794

Veur Erik Daems is in disse Speuldeuze de ruumte veur de streektaalmeziek van Aoveriesel.

Van olde zeeklei van de polder töt ’t Twentse stoefzand maekt de meziek verschilnd.

Daarna gaat Tony van Dommelen weer de techniek bemensen voor de Praotstoel.

Dan gaan Linda Seinstra en Cor Rorije de volgende onderwerpen behandelen.

We praten met Adrie Hemmink van Twentehoes over de eerste uitgifte op de Veluwe van de Wiesneuze, een Nedersaksisch jeugdblad. Het was afgelopen donderdag het Gelderse Statenlid, Hans van Ark die het eerste blad in de basisschool Wereldwijs in ontvangst mocht nemen van Adrie. Via de Stichting tot behoud van de Veluwse Beken en Sprengen horen we hoe het staat met de waterhuishouding op de Noord Veluwe. Jan Bertil Pool brengt ons weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij het Cultuurplein in Epe en Heerde. En wij hopen op een gesprek met de mensen van de Energie Cooperatie Epe te hebben over Duurzame energie. We hopen dan ook met (Dr Ten) Marnix ten Kortenaar te praten over de Zeezoutbatterijen en hun toegevoegde waarde bij duurzame energie.

Daarna hebben wij tijd om de berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda vanaf 11:40u door te geven.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Epe/Emst/Vaassen).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794