bibliotheek epe

Bibliotheek Noord-Veluwe heeft eigen app!

Na enkele jaren gebruik te hebben gemaakt van de landelijke app heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe nu haar eigen app: Bibliotheek Noord-Veluwe. “De app staat in de app stores zelfs bovenin bij zoeken op “Noord-Veluwe”” vertelt Hetty van de Weg, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Hetty van de Weg is blij met de app “We zijn nu al meer dan 15 jaar actief als bibliotheek op de Noord-Veluwe. We zijn trots op onze Noord-Veluwse roots en dat mag iedereen weten. Alle inwoners van de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek kunnen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe terecht. Op dit moment door de lockdown veel digitaal, daar sluit onze nieuwe app perfect bij aan. Iedereen met een smartphone kan nu overal en altijd bij de Bibliotheek Noord-Veluwe terecht. Lees of hoor je iets over een bepaald boek? Je kunt direct kijken of het boek aanwezig is en het boek reserveren. Je uitleningen bekijken en verlengen: het kan allemaal. Of je nu thuis, op je werk, op school of onderweg bent.”

Dat er ook tijdens de lockdown mogelijkheden zijn om een papieren boek te lezen weten steeds meer mensen vertelt Van de Weg “Vergeleken met januari zijn onze uitleningen in maart met meer dan 50% gestegen. De Afhaal tasjes zijn populair, we krijgen daar hele leuke reacties op, leden zijn blij dat ze kunnen blijven lezen. En ook het reserveren  van boeken neemt toe, na bericht dat het boek klaar staat kan dit boek tijdens de AfhaalBieb momenten zonder afspraak worden opgehaald.” “En via een pushbericht in de app weet je nog sneller dat je gereserveerde boek klaar staat” zegt Van de Weg, nog even verwijzend naar de nieuwe eigen app.

Bibliotheek Noord-Veluwe is een van de twee Gelderse Bibiotheken met een eigen app, de overige bibliotheken blijven gebruik maken van de landelijke app. Gebruikers van de landelijke app kunnen zonder problemen overstappen op app Bibliotheek Noord-Veluwe. Uitleningen, reserveringen en zelfs leeslijsten worden gewoon overgezet, omdat deze gekoppeld zijn aan het lenersnummer.

Directeur Hetty van de Weg is trots op de eigen bibliotheek app