Bibliotheek NoordVeluwe – Zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten

Zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten

Biebbus vol digitale nieuwigheden komt naar de Bibliotheek Noord-Veluwe

 Iedereen kan zelf aan de slag met de nieuwste innovatieve apparaten en gadgets bij het bezoek van de biebbus vol digitale nieuwigheden aan de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Tijdens de inloop van 15.00 tot 16.30 uur krijgen bezoekers inzicht in de processen die horen bij het maken van een 3D ontwerp, het programmeren van software en hardware en het maken van virtual reality. Daarnaast kunnen bezoekers hun zelf gemaakte virtual reality uitproberen met één van de VR-brillen, zelf piano spelen op snoepjes of fruit  of zien hoe een 3D print gemaakt wordt. Op deze manier krijgen bezoekers een duidelijk beeld van wat technologische ontwikkelingen en de toepassingen ervan in de toekomst kunnen brengen.

Aanmelden gewenst

Geïnteresseerde volwassenen en kinderen die zeker willen zijn van een plek kunnen zich aanmelden via de website van de bibliotheek https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/nieuws/de-wowi–komt-naar-de-bibliotheek-noord-veluwe-.html of in de bibliotheek in Wezep, Epe of Oldebroek. Er kunnen maximaal 10 bezoekers tegelijk een kijkje nemen in de biebbus.

De tijden van de inloop in de biebbus zijn:

Vrijdag 6 april bij bibliotheek Oldebroek 15.00 – 16.30 uur

Vrijdag 13 april bij bibliotheek Wezep 15.00- 16.30 uur

Donderdag 19 april bij bibliotheek Epe 15.00 – 16.30 uur

Workshops groep 7 en 8

Naast deze inloop voor alle geïnteresseerden  zijn er workshops voor scholen. Leerlingen van groep 7 en/of 8 van de Bron en de Rank in Wezep, de Gildeschool en de Hoge Weerdschool in Epe, de Van Kinsbergenschool en de Vrijheid in Elburg en de Timotheüsschool in Oldebroek volgen maar liefst 4 workshops in en bij de biebbus. Ze gaan aan de slag met programmeren door middel van een spel, ontwerpen 3D-objecten, creëren een virtuele wereld die door een VR-bril kan worden bekeken en maken een eigen film met special effects.

Volop inzetten op robotica

Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg-Hendriksen is enthousiast. “Bezoekers inspireren en informeren, dat is de rol van de bibliotheek bij het kennismaken met digitale innovatie. Dit jaar zet de bibliotheek volop in op robotica en digitale ontwikkelingen. Er komen workshops over bijvoorbeeld programmeren voor volwassen, er zijn digisummer activiteiten voor de jeugd, er komen lezingen en in ons Educatief Programma voor het onderwijs is volop aandacht voor mediawijsheid. We hebben onlangs een nieuwe medewerker aangenomen die gaat zorgen voor een jaarprogramma rondom robotica en digitale innovaties.”

WoWi

De digitale biebbus is een WoWi! bus: WoWi! staat voor Workshop on Wheels: innovatie!

__________________________

Digitaal Spreekuur Bibliotheek Noord-Veluwe

Hulp nodig bij het lenen van e-books, het online reserveren van bibliotheek boeken of bij het installeren van de Bibliotheek App? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst!

Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over online cursussen, online luisterboeken of vragen over tablets en iPads, het oplossen van kleine problemen en tips en trucs over apps. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.

De komende spreekuren zijn: dinsdag 3 april Elburg, woensdag 4 april Heerde, donderdag 5 april Epe, vrijdag 6 april Wezep en maandag 9 april Hattem, steeds van 14.00 – 17.00 uur.