Heerdenieuws

Cultureel centrum Heerde – borrelconcert HetConsort3.0 15 januari

Borrelconcert HetConsort3.0

Het eerste gezellige borrelconcert van 2017 is op zondag15 januari a.s.
HetConsort3.0 is een ensemble dat zich richt op kamermuziek in de breedste zin.
Zowel in artistiek als in praktisch opzicht kenmerkt HetConsort3.0 zich door zijn flexibiliteit.
Zo liggen de muzikale wortels in de Barok, terwijl deze breed uitgroeien naar latere perioden.

De kern van HetConsort3.0 wordt gevormd door Marleen Veldstra (viool), Corien Kok (cello) en Carl Visser (orgel/klavecimbel). Het initiatief van deze 3 bevlogen musici, kwam voort uit de passie voor kamermuziek en de wil dit te delen met collega-musici en luisteraars.

Carl, Corien en Marleen hebben elkaar leren kennen tijdens studie en in de uitvoeringspraktijk. Hun samenwerking in verschillende orkesten en ensembles heeft geleid tot oprichting van HetConsort3.0, waarin ze hun visies waar kunnen maken. Gelijktijdig elkaar ondersteunen en uitdagen is wat hen typeert in hun samenspel. Volgens hen “de perfecte combinatie tot samenwerking, wat wij voor ogen hebben met dit ensemble”.

In dit concert speelt het trio een gevarieerd programma en neemt het u mee op een culturele reis door Duitsland en een stukje Frankrijk …

E-tickets à € 16,- zijn verkrijgbaar via de website www.cultureelcentrumheerde.nl. De kaarten zijn ook te koop aan de balie van De Heerd, dagelijks en voor aanvang van de voorstelling.
Zondag 15 januari 15:30 uur in De Heerd, Van Meurslaan 3 in Heerde.