Extra leden voor stembureaus Tweede Kamerverkiezingen nodig

Op 17 maart 2021 worden Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Vanwege het coronavirus treffen we in de gemeente Epe alle benodigde maatregelen om deze verkiezingen goed te laten verlopen. Zo blijft het veilig voor de kiezers en de stembureauleden. En vooral: zo kan iedereen veilig stemmen.

Extra stembureauleden

Om de Tweede Kamerverkiezingen 2021 in goede banen te leiden zijn extra stembureauleden nodig. Zo is een aantal stemlokalen al 2 dagen eerder open en moeten stemlocaties voldoen aan de coronaregels.

Coronamaatregelen

Denk daarbij aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en desinfectiemateriaal. En aan voorzieningen als (plexiglas)wanden in de stembureaus. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.

Vanaf 18 jaar

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvangt u een vergoeding van de gemeente.

Helpt u mee?

Helpt u ons mee om deze verkiezingen in de gemeente Epe tot een succes te maken? Meld u meteen aan via verkiezingen@epe.nl of telefoonnummer 14 0578. Vermeld bij het aanmelden in ieder geval uw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer. U kunt zich ook aanmelden via www.elkestemtelt.nl.