16 mei Feest in de Heerd, 50 jaar en meer

Onder deze titel organiseert de ‘Vereniging tot oprichting, instandhouding en exploitatie van een dorpshuis te Heerde’ op 16 mei aanstaande een feestelijke avond om zowel haar 50ste verjaardag te vieren alsook het theaterprogramma 2019/2020 te presenteren.

Theater de Heerd presenteert! Onder deze titel ontvangen onze trouwe bezoekers met enige regelmaat een mail met daarin de aankomende voorstellingen.
Theater de Heerd is een volwaardig regionaal theater met ruim 300 stoelen en voorzien van een uitstekende technische installatie. Ook voor het seizoen 2019/2020 is de Theatercommissie met Will Tempelman, Rosemarie Landman, Jan van de Beek, Wim Peppelenbos en Fré Hogenbirk weer aan de slag gegaan om een mooi programma samen te stellen. Tijdens de ‘Heerder avond’ op 16 mei wordt dit programma gepresenteerd. Ruim 17.000 lezers van de Schaapskooi ontvangen het programmaboekje rond dinsdag 14 mei. Tijdens de feestavond wordt een code bekend gemaakt waarmee de theaterliefhebbers tot en met het weekeind (16 t/m 19 mei) met voorrang kaarten kunnen kopen. Na de 19e mag iedereen kaarten kopen. Wij hopen dat er veel mensen de 16e komen om met elkaar een leuke avond te beleven en met voorrang kaarten te kunnen kopen. Tijdens de presentatie van het programma wordt een muziekoptreden verzorgd door een gelegenheidsensemble van Wilhelmina en Soli Deo Gloria, verder zal één van de artiesten een voorproefje geven van zijn show! De muziek voorafgaand aan het programma wordt verzorgd in nauwe samenwerking met het Cultuurplein, de bekende Eper zanger Dennis Wiltink zal de 16e na afloop van het programma een voorproefje geven van zijn show zaterdag de 18e mei in de Heerd! De feestavond op 16 mei aanstaande wordt mede mogelijk gemaakt door Hegin Metal Finishing BV!

De vereniging tot oprichting….etc. wil voortaan graag door het leven gaan als ‘de Heerd’ of ‘Dorpshuis de Heerd’. Hiermee willen we uitstralen dat de prachtige multifunctionele accommodatie de Heerd onze thuisbasis is,  en dat de Heerd tevens een huiskamer voor u als Heerdernaren is. Ruim 50 jaar (sinds 1968) heeft Heerde al een Dorpshuis vereniging. Sinds vorig jaar heeft de vereniging ook een nieuw bestuur gekregen en wij zijn er trots op dat wij het werk van al onze voorgangers mogen voortzetten. Ons bestuur bestaat uit Fré Hogenbirk als penningmeester, Jan Schurink als secretaris, Hans Bakker als coördinator onderhoud, Hans van den Berg als coördinator sponsorring, Henri Gelderman als coördinator leden, Gerrit van der Maten als coördinator vrijwilligers en Franc van den Berg als voorzitter. Henk en Annie Roke zijn altijd welkom op onze bestuursvergaderingen als zeer gewaardeerd beheerdersechtpaar van de Heerd. Sinds twee vergaderingen is ook Miranda Janse aangeschoven als nieuw door de ALV te benoemen bestuurslid. Hoera een vrouw in het bestuur! Als ‘vereniging van meer dan 50 leden verenigingen en een heel aantal persoonlijke leden’ willen we dit 50-jarig bestaan graag met de leden en met alle Heerdernaren vieren. Dankzij jarenlange inzet van alle leden, van enorm veel vrijwilligers, medewerkers, Heerder bestuurders en ambtenaren, sponsoren en iedereen die aan deze opsomming ontbreekt heeft Heerde nog steeds een Dorpshuis, en wat voor één. De Heerd is een prachtig gebouw dat ruimte biedt aan de scholen, het Cultuurplein, de Bibliotheek, kinderdagverblijf Hummelhuis en de Appelkom, het Jeugdwerk, tafeltennisvereniging ViNed en onze Dorpshuisvereniging de Heerd. Gezamenlijk hebben wij een prachtige foyer, een mooie bar met een goed uitgeruste keuken, voortaan iedere vrijdag lekkere broodjes (!), ons schitterende theater de Heerd, gymzalen, een dans studio, muzieklokalen, creatieve lokalen, vergaderzalen, etc. etc. Als je het zo leest dan zijn we een rijk dorp!

Als u de Heerd binnenkomt ziet u meteen al het leven in de zalen, in de bibliotheek, de scholen en de foyer. Het meest zichtbaar zijn een grote groep trouwe biljarters, de bridgers in de foyer op dinsdagmiddag en op maandag en donderdag ca. 80 bridgers in de vergaderzalen. Steeds meer organisaties, verenigingen en artiesten weten de Heerd te vinden en keren over het algemeen als tevreden gebruikers terug voor een volgende keer.

Vrienden van de Heerd. 
Op 16 mei wordt een initiatief gelanceerd dat heet ‘Vrienden van de Heerd’, dit geeft de mogelijkheid aan bedrijven en/of personen om zich voor enkele jaren a € 100,- per jaar te verbinden aan de Heerd. De financiële middelen helpen om bepaalde activiteiten mogelijk te maken in Heerde. De middelen zullen hoofdzakelijk ingezet worden om de onrendabele top op het theater te bekostigen. Dankzij deze middelen kunnen we wat makkelijker spraakmakende of nieuwe artiesten een podium bieden in Heerde. De ‘vrienden van de Heerd’ ontmoeten elkaar gedurende het jaar, krijgen voorrang bij de verkoop van kaarten, etc. Zo hopen we een steeds groter groeiende groep vrienden te verzamelen met hart voor ons mooie dorp en de rol die de Heerd daarin mag vervullen.

Komt allen 16 mei aanstaande, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar en het programma in de theaterzaal vindt plaats tussen 19.30 en 21.00, daarna mag het onder genot van muziek en een drankje gerust later worden!