Gemeente EpeHeerdenieuws

Schooldamkampioenschap Heerde en omstreken

WAPENVELD – Op woensdagmiddag 29 januari zullen de scholen in de gemeente Heerde, aangevuld met de School met de bijbel uit Oene, het weer tegen elkaar opnemen tijdens het schooldamkampioenschap van Heerde en omstreken.

Dit toernooi start om 13:30 uur in het verenigingsgebouw van de Hervormde Kerk, Kerkstraat in Wapenveld. Er wordt gespeeld in 2 leeftijdscategorieën: t/m 10 jaar welpen en t/m 13 jaar pupillen. Iedere school mag in principe 2 teams per categorie inschrijven bij Paul Borreman (tel. 038-4479960), coördinator schooldammen. Inschrijving sluit op 29 januari om uiterlijk 12:00 uur. Afgelopen jaren wisten scholen uit onze regio het te schoppen tot de halve finale van Nederland.

Beter leren, plannen en onthouden dankzij dammen
Naast dat dammen ‘gewoon leuk’ is, leer je ook beter leren, plannen maken, volgorde bepalen, concentreren en onthouden dankzij denksporten. “Je maakt namelijk meer bloedvaten aan in je hersenen door intensief gebruik en ook de zogeheten ‘witte massa’ in je hersenen wordt groter als je jong bezig bent met denksport”. Dat vertelde dr. Erik Scherder (bekend van omroep MAX). “En daar heb je later, als je ouder wordt, ook nog voordeel van!”

Twijfel dus niet, geef je met je school op voor het schooldamtoernooi in Wapenveld.+