Gemeente Epe

Gemeente Epe – ‘Van het aardgas af’ online informatieavond 

In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een vanzelfsprekende keuze voor verwarmen en koken. Daar komt de komende 30 jaar verandering in. Stap voor stap en wijk voor wijk worden woningen voorbereid op een duurzame manier van verwarmen. We vertellen u graag meer over alternatieven voor  aardgas. Daarvoor organiseren wij dit jaar een aantal online informatieavonden.

De route naar aardgasvrij

De afgelopen tijd heeft de gemeente een plan gemaakt: de ‘Transitievisie Warmte’. Hierin staat welke aardgasvrije manieren van verwarmen logisch zijn per wijk. En het geeft een inschatting van welke wijk wanneer van het aardgas af kan. De kaart kunt u bekijken op onze website: Zie hiervoor www.epe.nl/warmtekaart.

Wilt u meer weten?

Een all electric huis is één van de voorbeelden van een aardagsvrije woning. De naam zegt het al: u kookt en verwarmt uw huis met elektriciteit. Inwoners die wonen in een wijk waar all electric een goede vervanger is voor aardgas hebben een brief gekregen om deel te nemen aan een online informatieavond. Bent u benieuwd wat all electric wonen betekent en wilt u meer weten? Heeft u een prangende vraag over all electric wonen en wilt u daar graag antwoord op? Dan bent u ook van harte uitgenodigd. Op 9 maart en 15 maart worden er online informatieavonden georganiseerd. Geef u op via duurzaam@epe.nl, en vergeet niet de avond van uw voorkeur door te geven.