De HeerdHeerdenieuws

Heerdese sopraan Esther Kouwenhoven in de Heerd

Op vrijdag 8 maart komen Esther Kouwenhoven, Linsey Coppen en Daan Boerien naar de Heerd in Heerde met de voorstelling Sisters before misters

De samenstelling van het repertoire is een combinatie van welbekende hits en enkele onbekende pareltjes.
Het programma staat in het teken van het publiek, zegt Esther. Mensen moeten achterover kunnen leunen en worden meegenomen in het verhaal. Ze willen voorkomen dat het een standaard recital wordt.

Het verhaal gaat over twee hartsvriendinnen die een oogje hebben op dezelfde man. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld en ze worden geconfronteerd met vele uiteenlopende gevoelens. Wint deze onbekende man het van een jarenlange vriendschap of wordt er toch toenadering gezocht in de hoop van een verzoening? Ontdek in deze meeslepende voorstelling of Sisters before Misters echt bestaat. Of is deze uitspraak helaas te mooi om waar te zijn?
Linsey en Esther leerden elkaar kennen in Antwerpen. Er ontstond een hechte vriendschap en er werd een zaadje geplant om samen een programma te maken. In 2022 kreeg het vorm en inhoud en er volgde een zoektocht naar een pianistieke kracht en die vond men: Daan Boertien. Het project kreeg snel vorm en het programma Sisters before Misters ontstond.

Esther Kouwenhoven is een Nederlandse sopraan en studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Zij heeft inmiddels vele rollen in bekende opera’s vertolkt. Ze heeft vele prijzen gewonnen in internationale zangwedstrijden.

Linsey Coppens is een Belgische mezzosopraan en maakte deel uit van de Staatsoper Stuttgart. Ook zij vertolkte diverse rollen in bekende opera’s. Vele internationale prijzen heeft zij al gewonnen.

Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding.Hij is verbonden aan de Dutch National Opera Studio. Daan heeft vele prijzen gewonnen.

Het programma bestaat uit aria’s en duetten van Rossini, Bizet, Mozart, Puccini, Kurt Weill, Gounod, Delibes, Dvorak, Berlioz. Stukken uit beroemde opera’s zijn verwerkt in het verhaal.

Extra trots zijn wij op Esther Kouwenhoven als gevestigde zangeres afkomstig uit onze streek.
Zij is geboren in Hattem en opgegroeid in Veessen bij de molen van Bats en thans is de molenaar de gepensioneerde streekarchivaris vader Gerrit Kouwenhoven.

De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten à € 19,50 zijn verkrijgbaar aan de balie van de Heerd (Grifstraat 8 in Heerde) of online via theaterdeheerd.nl

fotograaf : Kristian Bakker