Het was weer genieten in de Oener Schouwburg met OTV

Ook dit jaar heeft de Oener Toneel Vereniging (OTV)  weer een prachtig stuk gespeeld.  Het waren 5 uitverkochte avonden in de Oener Schouwburg bij Cafe Restaurant Dorpszicht in Oene. In een wereld vol haat en geweld voor maar 3 euro!!! een avondje ongedwongen lachen. In de pauze genieten van de befaamde frikandel of kroket in een puntzakje en een verloting waarbij iedereen die meedoet een prijs wint!
Dit seizoen zijn er enkele spelers die helaas ivm drukke werk- en privélevens gestopt zijn, Alinda Siemelink, Erwin Stok en Henk Nooteboom. Gelukkig zijn er ook weer nieuwe leden, Ruben Kers en Natanja Goelema!

Zoals altijd kreeg Sander Ordelman de zaal alweer aan het lachen voor dat het stuk begon.  Hij draaide alles om, oa door niet te vragen om de mobieltjes uit of op stil te zetten, maar hij vroeg om zoveel mogelijk met elkaar te gaan bellen en whappen… Ook hoopte hij dat alle foto’s zouden mislukken van de fotograaf…. Nou het is niet gelukt om ze allemaal te laten mislukken helaas, maar deze van Sander wel.

Openingswoord door Sander Ordelman

Het stuk van dit jaar is geschreven door Herman van der A, en heet “Beweging op t Arf” en speelt zich af op de ouderwetse boerderij van de 3 broers Smeenge.

Boer Berend Smeenge komt net terug van een paar dagen in t gevang,  gespeeld door Gerrit Huiskamp

 

Boer Geert Smeenge (jongere boer) gespeeld door Sander Ordelman

 

Boer Jopie Smeenge die regelmatig de restjes koffie weer terug gooide in de kan.  (jongste boer) gespeeld door Ruben Kers

De drie broers zwoegen al vele jaren op hun ouderwetse boerderij waar Berend de baas is, en Jopie en Geert van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werken. De boerderij is in al die jaren niet gemoderniseerd, en van schoonmaken hebben ze ook nog nooit gehoord. Berend moet niets hebben van al die moderne fratsen, zoals een tractor of andere luxe. Maar als de twee jongste broers in opstand komen tegen Berend, en ook nog ’s het vrouwelijk schoon ontdekken, is het hek van de dam.

De buren zijn moderne boeren, die samen met hun dochter Doortje de gebroeders van goede raad willen voorzien.
De buurvrouw Geesje Hoezen wordt gespeeld door Reintje Vijge en haar dochter Doortje door Rianne Foks.

Geesje Hoezen , de moderne buur boerin gespeeld door Reintje Vijge

 

Dochter Doortje Hoezen die boer Jopie les geeft in het meisjes versieren (gespeeld door Rianne Foks)

Verder komt de nieuwsgierige buurvrouw Aaltje (woont tegenover de drie broers) geregeld over de vloer, om het allemaal een beetje in de gaten te houden. Deze rol werd gespeeld door Jo Biesterbos.

Buurvrouw Aaltje de buurvrouw die nooit wat ziet maar vreemd genoeg wel alles weet….. (gespeeld door Jo Biesterbos)

Ondertussen probeert Doortje de broers aan de vrouw te helpen, en daarvoor neemt ze haar tante Emma mee, die ze niet altijd allemaal op een rijtje heeft. Gespeeld door Driesje Vos.

Tante Emma, gespeeld door Driesje Vos

De inspecteur van de AID Jantine komt langs bij de broers, en ontdekt dat er veel dingen niet kloppen op de boerderij, waar blijven bijvoorbeeld al de kadavers???  gespeeld door Natanja Goelema.

Jantine, de inspecteur van de AID, onderzoekt een bot wat ze gevonden heeft. (gespeeld door Natanja Goelema)

Boer Berend is niet blij met al die bezoekers, en belandt uiteindelijk een tijdje in de bak. Dan wordt de boerderij snel door de andere broers met hulp van de buren gemoderniseerd, er wordt een melkrobot gekocht, een tractor en nog veel meer.  Astrid van der Wal is politieagente en moet regelmatig langskomen om aangiftes op te nemen. Deze rol wordt gespeeld door Rita van Tongeren.

Astrid van der Wal de politieagente heeft een oogje op boer Jopie. Gespeeld door Rita van Tongeren.

 

Boer Geert weet niet wat hem overkomt, als Emma hem wil kussen.

De regie van het stuk was in handen van de gehele groep. De Grime werd verzorgd door Dirry Bloem en Anneke Buitenkamp zat weer onder het toneel als Souffleur. Bertus Rozendal en Gerrit Vlaskamp verzorgden de techniek.

Meer foto’s in het fotoalbum.