hospice Casa Vera – Weer vrolijke vogeltaarten voor hospice

Weer vrolijke vogeltaarten voor hospice Casa Vera

De schuurdeuren staan wagenwijd open en binnen ruikt het naar de schijven hout die liggen te drogen tegen de kachel. Voor het zesde opeenvolgende jaar alweer zorgt Erna van Roekel uit Epe weer voor een grote collectie vogeltaarten voor in de tuin. Zij verkoopt deze zowel aan huis als op alle Kerstmarkten uit de regio. Elk jaar een behoorlijke klus, maar ook ‘een feestje’. En allemaal voor een doel; hospice Casa Vera. Het bijna-thuis-huis voor mensen die afscheid moeten nemen van het leven. Sinds bijna een jaar gevestigd aan de Eperweg in Oene. Vorig jaar was de opbrengst van de vogeltaarten 4.000 euro. Veel geld en hard nodig.

Een paar weken geleden begon Erna al met de voorbereidingen. ,,Het begint eigenlijk met de schuur opruimen”, vertelt ze lachend. ,,Er moet ruimte gemaakt worden. Ik zet dan van alles op de weggeefhoek op Facebook om ruimte te maken. Dan begint het verzamelen van materialen en ook het organiseren van vrijwilligers die helpen met inpakken en die ook op de markten staan. Gelukkig lukt dit heel goed.” Ook dit jaar weer heeft Erna de houten schijven van mobiele houtzagerij Bosch. De schijven dienen als dienbladen waar de taarten op staan. Ook ander benodigd materiaal, zoals vogelzaad en malus appeltjes, zijn blijvend welkom. ,,Pas heeft iemand weer een zak malus appetjes aan hier aan het hek gehangen. Ze zijn de kers op de taart. Dus wie ze heeft mag ze brengen.”
Erna heeft ondertussen al aardig wat taarten klaar én verkocht. Als de schuurdeuren bij Erna thuis aan de Brinklaan 35 open staan is de winkel open en mag iedereen de schuur inlopen om iets moois te kopen. Ondertussen bereid Erna zich met behulp van haar man, familie, buurtbewoners, vrijwilligers van het hospice en hun partners, voor op de kerstmarkten. ,,Ik krijg veel hulp, belangeloos, dat is echt fantastisch. Het inpakken bijvoorbeeld is zoveel werk. En ik kan niet alleen op alle kerstmarkten staan”, aldus Erna. Dit haar staat zij op 8, 9 en 10 december op de kerstmarkt in Vaassen, bij Kasteel Cannenburch. Van de organisatoren van deze kerstmarkt heeft het hospice ook al een cheque van 750 euro gekregen. Dus de band met Vaassen is ook goed. Ook zijn de vogeltaarten op de kerstmarkt in Oene op 17 december en in Epe op 18 december te koop. ,,En dit jaar staat we weer op de kerstmarkt in Heerde op 17 en 18 december. We werden vorig jaar gemist! Ik zoek nog wel mensen die daar met mij kunnen staan.”
Na een kerstmarkt is de energie wel een beetje op, terwijl er thuis ook nog opgeruimd moet worden. ,,Daarna de opbrengst tellen is elke keer weer een leuk moment.”
Wilt u Erna op de een of andere manier helpen? Of wilt u meer informatie? Bel Erna van Roekel via 06-55874052 of kom langs op de Brinklaan 35 in Epe.
Op Facebook zal een extra grote boomschijf met grote vogeltaart worden weggegeven via een deel-like-win actie. Word lid via Facebook.com/hospicecasavera